Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.03.2024. u 19:15
Tri pogotka, crveni karton i promašeni jedanaesterac Hajduka vidjeli smo ove subote na Poljudu. Ovo je ozbiljan podbačaj bijelih u borbi za titulu

Nogometaši Lokomotive još su jednom ove sezone bili kobni po sastave sa samog vrha ljestvice, ovaj put su na Poljudu pobijedili Hajduk 2-1 (1-0) u ogledu 27. kola HNL-a.

Junak pobjede Lokomotive bio je Robert Mudražija koji je postigao oba pogotka za goste, u 26. i 60. minuti. Tragičar u redovima Hajduka je Dino Mikanović koji je nakon 20-ak minuta zaradio dva žuta kartona, ali i Marko Livaja koji kod 0-1 nije realizirao jedanaesterac. U posljednjim sekundama ogleda Livaja je dao tek počasni pogodak za Hajduk.

GOLOVE S POLJUDA POGLEDAJTE OVDJE

Time je Hajduk izgubio korak s vodećom Rijekom na ljestvici te sada ima četiri boda manje. Od Dinama Splićani imaju četiri boda više, ali i dvije odigrane utakmice više. Lokomotiva je ovim slavljem preskočila Osijek te je sada četvrta.

Standings provided by Sofascore

Vatreno je bilo na Poljudu od samog početka, a nije dugo trebalo Lokomotivi da pokaže kako će ponovno biti iznimno neugodan gost u Splitu.

Prvu šansu stvorili su Splićani u 11. minuti. Livaja je spustio loptu za Pukštasa ispred kojeg je reagirao Smakaj i otklonio opasnost. Puno opasnije bilo je na drugoj strani u 15. minuti. Nakon kornera Mersinaj je pogodio okvir vrata, a u nastavku akcije prijetili su domaćinu Mudražija i Kalaica.

U 24. minuti Hajduk je ostao s igračem manje jer je tada Mikanović zaradio drugi žuti karton, prvi je dobio već u trećoj minuti utakmice, a samo dvije minute kasnije Lokomotiva je povela.

Opet je prekid bio koban po Hajduk. Nakon kornera Čop je vratio loptu u gužvu gdje se najbolje snašao Mudražija i pogodio za gostujućih 1-0. Baš ništa Hajduk nije napravio ni prije isključenja Mikanovića, a pogotovo nakon toga pa sve do odmora.

Lokomotiva je propustila dočekati drugo poluvrijeme i uz veću prednost, a šanse nisu uspjeli realizirati Bartolec u 33. i Šotiček u 37. minuti.

Brzo se vidjelo na startu drugog dijela kako je Hajduk ušao s većom energijom u utakmicu. Nije bilo lako igrati s čovjekom manje protiv trkački jake Lokomotive, no u 55. minuti se otvorila savršena šansa Splićanima za izjednačenje.

Ubačena lopta od strane Pukštaca pogodila je Marića u ruku, u gostujućem šesnaestercu, ali domaćin nije realizirao jedanaesterac. Nonšalantno je Livaja izveo udarac s bijele točke, pokušao je 'panenkom', ali je Čavlina odbio loptu do vratnice čime se Lokomotiva spasila.

 

16.03.2024., Split - SuperSport prva Hrvatska nogometna liga, 27. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Kazna Hajduku je uslijedila vrlo brzo, u 60. minuti. Prvim dodirom je Mudražija izbacio domaću obranu te je žestoko loptu provukao kroz noge domaćeg vratara Lučića za 2-0.

Angažiraniji je bio Hajduk u nastavku, a najbolju je šansu imao Livaja u 71. minuti. Dobro je pucao, ali je opet kao pobjednik iz tog duela izašao vratar Čavlina. Do kraja susreta ritam se smirio te je Lokomotiva propustila dvije šanse da dodatno utiša splitsku publiku. Prvo je pokušao Marić s vrha šesnaesterca, ali neprecizno, dok je naknadno udarac Šotičeka obranio Lučić.

U 96. minuti Splićani su ipak došli do počasnog pogotka. Strijelac je bio Livaja, ali odmah nakon toga uslijedio je kraj dvoboja.

U prvom subotnjem susretu 27. kola novu su pobjedu upisali nogometaši Rijeke koji su na gostovanju u Koprivnici svladali Slaven Belupo 1-0 (0-0). Gol vrijedan tri boda postigao je Niko Galešić početkom drugog dijela, u 50. minuti.

Posljednje dvije utakmice ovog kola igraju se tijekom nedjelje. Od 15 sati u Puli igraju Istra 1961 i Gorica, dok se u 17.10 sati u Kranjčevićevoj ulici sastaju Rudeš i Dinamo.

HAJDUK
1-2
LOKOMOTIVA
27. KOLO HNL-a, 17.10, Poljud, Split
Kraj
KRAJ! (Kraj)

Gotovo je na Poljudu! Livaja je zabio za ublažavanje Hajdukovog poraza u ovoj ludoj utakmici, ali ostalo je 1:2 za Lokomotivu!

90+6' GOOOL!

Marko Livaja zabija za 1:2! Je li to bilo prekasno? Inače, baš lijep, efektan gol Hajdukovog strijelca.

90+3'

Pljušte žuti kartoni u završnici, sada je jedan kod gostiju dobio Fetai.

90'

Žuti karton sada je dobio i Sigur kod Hajduka. Ulazimo u sudačku nadoknadu u trajanju od pet minuta.

87'

Fantastičan udarac Šotičeka sada je skinuo Lučić, a nedugo nakon toga žuti karton zaradio je Laszlo Kleinheisler.

84'

Prvi gledatelji već odlaze s Poljuda. Imaju zbog čega, dakako, biti nezadovoljni.

80'

Kastrati ulazi umjesto Goričana, još jedna reakcija Silvija Čabraje, trenera Lokomotive.

77'

Sada ulazi Nikola Kalinić kod Hajduka, i to umjesto stopera Šarlije. Potpuni rizik sada će poduzeti Hajdukov trener Mislav Karoglan. Hoće li mu se to isplatiti? Inače, Lokomotiva niže prilike, promašili su Goričan, a onda i Marić u rasponu od svega tri minute.

71' PROMAŠAJ LIVAJE

E sada je Livaja promašio čisti zicer. Ovo je definitivno bila najbolja akcija domaćih danas. Čavlina mu je obranio nakon što si je glavom spustio loptu na udarac. Lijevom nogom je gađao Livaja, ali izravno u gostujućeg čuvara mreže.

67'

Prve dvije Hajdukove promjene danas. Ulaze Pripić i Dajaku umjesto Eleza i Benrahoua.

63'

Nova velika prilika za Lokomotivu. Sada je Goričan bio sebičan, njegov je udarac uspjela izblokirati Hajdukova obrana. U nastavku akcije Čop puca pored gola. hajduk je grogiran.

Gol
61' GOOOOL! (Gol)

Lokomotiva vodi 0:2. Sjajna akcija gostiju, zabio je ponovno Robert Mudražija. Bila je to nova izrazito precizna akcija gostiju. Bartolec je bio asistent, a Mudražija iz teške pozicije gađa Lučiću kroz noge u drugi kut.

58'

Nevjerojatno je što smo sve vidjeli večeras na Poljudu. Hajduk i dalje nije zabio gol, sada su Splićani promašili i jedanaesterac. Hajduk napada, pritišće, mogu li se bijeli vratiti iz zaostatka?

Promašeni penal
55' NEMA GOLA (Promašeni penal)

NIŠTA! Livaja je išao na "panenku", a Čavlina mu to brani i odbija loptu u vratnicu!

Penal
54' PENAL (Penal)

Evo jedanaesterca za Hajduk! Pukštas je ubacio s desne strane i pogodio Marića u ruku. Odmah je sudac Pajač pokazao na jedanaest metara.

52'

Dobar je sada pokušaj imao Duje Čop da zabije na Poljudu, no njegov udarac odlazi pored gola.

49'

Igra je morala stati zbog prekršaja nad igračem Lokomotive na sredini terena, a nije se to svidjelo Hajdukovim navijačima koji sada protestiraju na svaku sudačku odluku kontra domaćih. Iako Hajduk gubi, Torcida samo pojačava svoje navijanje.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Imamo izmjene s obje strane. Mislav Karoglan povukao je čak dva poteza. Iz igre su izašli Diallo i Sahiti, a u igri su Klenheisler i Hrgović. Kod Lokomotive više ne igra Smakaj, umjesto njega na terenu je Fetai.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Gledamo napetu utakmicu na Poljudu, Lokomotiva vodi golom Roberta Mudražije iz 26. minute. Dvije minute ranije Hajduk je ostao s desetoricom na terenu nakon što je Dino Mikanović dobio drugi žuti karton.

Utakmica obiluje visokim tenzijama, grubim startovima i duelima. A nogometaši Hajduka otišli su pred Torcidinu tribinu prije odlaska u svlačionicu na odmor.

45+1'

Uh, sada je strijelac jedinog pogotka prilikom izvođenja kornera pogođen nekim sitnim predmetom u glavu s tribine. Robert Mudražija ipak je na kraju izveo taj udarac iz kuta, ali bez opasnosti za domaće.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade u prvom dijelu. Inače, maločas je Sahiti probao, otišlo je to pored gola Lokomotive.

41'

Prekršaj na Livaji, tko zna već koji danas kojeg su tražili i igrači i navijači i klupa Hajduka. U kontri Lokomotive snašla se nekako domaća obrana, panično živi Hajdukov zadnji red danas.

37'

Nevjerojatna prilika za Lokomotivu. Šotiček je lijevom nogom iz blizine opalio nakon fenomenalne finte. Šarlija je to u zadnji čas blokirao.

33'

Mogla je sada Lokomotiva lako voditi i s 0:2. Totalni kaos zavladao je u domaćoj obrani, a jedan udarac Bartoleca iz dobre je pozicije, srećom po Hajduk, ostao u bloku. 

30'

Uh, koliko nervoze u zadnjih nekoliko minuta. Sada je i Livaji bio suđen jedan prekršaj u napadu nakon kojeg je opet skočila Hajdukova klupa.

Gol
26' GOOOOL! (Gol)

Vodi Lokomotiva na Poljudu! Zabio je Robert Mudražija! Zaiskrilo je na terenu odmah nakon gola, Livaja nije sretan načinom na kojeg je strijelac za goste proslavio ovaj gol. No, vodstvo je za Lokomotivu. 

Drugi žuti karton
23' CRVENI KARTON (Drugi žuti karton )

Drugi žuti karton dobio je Dino Mikanović, Hajduk igra s igračem manje!

Dakle, Mikanović i Leovac bili su u jednom duelu, a obojica su na loptu išli s visoko podignutim nogama. Leovac je samo pao na travnjak, a nakon par sekundi premišljanja sudac Pajač pokazao je drugi žuti Mikanoviću. I trener Karoglan izgubio je živce.

18'

Benrahouov udarac ostaje u bloku, a u nastavku akcije Mersinaj je, kako se čini, igrao rukom u kaznenom prostoru. No, sudac Pajač kaže da se igra dalje.

15' GREDA

Velika prilika za Lokomotivu. Ubačaj s desne strane završio je na glavi Mersinaja koji iz blizine gađa gredu, a Lučić to potom krajnjim naporima odbija u korner. Nakon njega Kalaica pak puca preko gola.

13'

Ne obiluje ova utakmica velikim prilikama, nema ni onog sad već standardnog pritiska Hajduka na Poljudu u početnoj fazi utakmice.

Žuti karton
6' (Žuti karton )

Žuti karton i za Lokomotivinog Smakaja, srušio je u pokušaju jedne kontre Benrahoua. Puno posla za suca utakmice već na startu.

Žuti karton
4' (Žuti karton )

Već na startu veliki problem za Hajduk. Mikanović je zbog udaranja u lice gostujućeg igrača Goričana dobio žuti karton. A to znači da zbog suspenzije poradi tri akumulirana žuta kartona neće moći igrati u derbiju s Dinamom na Poljudu u sljedećem kolu.

Početak
POČELO JE (Početak)

Utakmica na Poljudu upravo je počela! Atmosfera na "ljepotici" je sjajna, dojam je da se na njenim tribinama skupilo preko 20 tisuća gledatelja

LJESTVICA

Hajduk sasvim sigurno, kako god završila današnja utakmica na Poljudu, neće s prvog mjesta na posljednju ovosezonsku prvenstvenu stanku. Rijeka je pobjedom od 1:0 u Koprivnici napravila dodatan korak, odnosno tri koraka u odnosu na Hajduk.

Standings provided by Sofascore

Ivan Perišić i danas će krenuti s klupe za pričuve. Trener Mislav Karoglan otkrio je neke potankosti oko njegove situacije s povratkom na teren.

- Teško mi je reći. Iskreno, nema nitko točnu informaciju. Trenira pola dana, odvojen od momčadi. Vjerojatno ne zna ni on sam - počeo je Karoglan.

Do sada još nije pobijedio Lokomotivu.

- Ne pratim statistiku na takav način. Za sve postoji prvi put. Fokusiramo se na Lokomotivu kao najvažniju utakmicu. U polufinalu su kupa, bore se za Europu, to sve govori. Drugačija utakmica od prethodne dvije. Maksimalno smo spremni i motivirani. Znamo da su drugačiji od svih u ligi. Imaju brzinu, odličnu tranziciju. Moramo smanjiti broj defenzivnih akcija. Priprema za Lokomotivu je uvijek slična. Ne smijemo biti odsutni na terenu. Svaki igrač mora biti maksimalno unutra.

Možda se neki zaključci mogu donijeti na osnovi njihovih utakmica protiv Dinama?

- Jako su opasna momčad. Osjetili smo to na svojoj koži. Ako im uđeš u mlin nije dobro. Ne smiješ im dati prst, uzet će ti cijelu ruku. U mojim očima to je najteža utakmica do kraja prvenstva.

SASTAVI

Evo nam i sastava za današnju utakmicu:

HAJDUK: 
Lučić - Mikanović, Šarlija, Elez, Diallo - Pukštas, Sigur, Krovinović - Benrahou, Livaja, Sahiti

LOKOMOTIVA: Čavlina, Leovac, Mersinaj, Goričan, Mudražija, Čop, Marić, Smakaj, Šotiček, Kalaica, Bartolec: 

POČETAK

Dobar dan, poštovani čitatelji Večernjeg lista. Pred nama je dvoboj 27. kola HNL-a u kojem će se na Poljudu sastati Hajduk i Lokomotiva. Sve pojedinosti o utakmici donosimo u našem prijenosu uživo.

Komentara 40

DU
Deleted user
17:44 16.03.2024.

Livaji oprosten crveni, sarliji zuti, ajmo lokosi

DU
Deleted user
18:03 16.03.2024.

Huligani na tribinama, uredima i na terenu

DU
Deleted user
18:03 16.03.2024.

Kme kme triba izbacit iz hnla, ovakvo divljastvo nije vidjeno u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije