Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.06.2022. u 16:35
Izabranici Ivice Tucka ponovno će biti u akciji u srijedu, kad ih očekuje vaterpolski klasik protiv reprezentacije Srbije koja je s tri pobjede u skupini izborila izravan plasman u četvrtfinale. Utakmica će započeti u 16 sati.

Hrvatski vaterpolisti će u srijedu od 16 sati igrati protiv reprezentacije Srbije za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje su u ponedjeljak u osmini finala svladali Gruziju s uvjerljivih 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3)

Denis Harkov je sa četiri pogotka bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Tri gola je postigao Jerko Marinić Kragić, dvaput se u strijelce upisao Marko Žuvela, a po jednom Loren Fatović, Ivan Krapić, Luka Bukić i Andrija Bašić. Vratar Toni Popadić je imao pet obrana.

Kod Gruzijaca su po dvaput strijelci bili Boris Vapenski i Dušan Vasić.  

Vratar Toni Popadić prvi put je poče i branio cijelu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, a za povjerenje Ivice Tucka odužio se s tri obrane u prvoj četvrtini koju je Hrvatska otvorila golom Luke Bukića nakon 36 sekundi igre. Nakon pogotka Vapenskog s igračem više za 1:1, uzvratio je Denis Harkov na drugoj strani kad je Hrvatska imala brojčanu prednost za 2:1. Jedini strijelac za Gruzijce u prvoj četvrtini bio je apenski koji je donio novo izjednačenje (2:2), da bi nakon sjajne obrambene reakcije Marka Žuvele s igračem manje, isti igrač pogodio za 3:2.

18.06.2022., Zagreb, - Trening Hrvatske vaterpolo reprezentacije na vanjskom bazenu Mladost pred odlazak na svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Madjarskoj. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska je od pogotka Baraldija za 3:3 ostavila Gruzijce bez realizacije četiri i pol minute, dok su Marinić Kragić, Harkov i Bašić pogađali suparničku mrežu. Tako je na poluvremenu naša reprezentacija već imala tri pogotka prednosti (7:4).

Iako je u hrvatskom napadu nedostajalo fluidnosti pa su često akcije završavale dalekometnim šutevima u posljednjim sekundama dopuštenog vremena, obrana je djelovala vrlo snažno i kompaktno. Gruzija je u prvom poluvremenu tri od svoja četiri pogotka postigla u situacijama s igračem više (3/5), što je bio jedini obrambeni segment u kojem je moglo biti pomaka na bolje.

I bilo ga je u nastavku utakmice. Kad je i taj izvor golova presušio, Gruzijci su ostali bez realizacije od 15. do 26. minute. Hrvatska je s tri pogotka u trećoj četvrtini otišla na šest golova prednosti (10:4) i riješila pitanje pobjednika.

Istina, Gruzijci su s dva pogotka na početku posljednje četvrtine unijeli dozu neizvjesnosti, da bi Hrvatska ponovno odgovorila nizom od tri gola za najvećih +7 (13:6).

Izabranici Ivice Tucka ponovno će biti u akciji u srijedu, kad ih očekuje vaterpolski klasik protiv reprezentacije Srbije koja je s tri pobjede u skupini izborila izravan plasman u četvrtfinale. Utakmica će započeti u 16 sati.

 

Hrvatska
13-7
Gruzija
Svjetsko prvenstvo, osmina finala, 15:30, Budimpešta, Mađarska
Kraj
KRAJ (Kraj)

Gotovo je, Hrvatska je uvjerljivo pobijedila Gruzijce.

8'

Ušli smo u posljednju minutu dvoboja i sve je jasno odavno, Hrvatska ide u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Srbije u srijedu od 16 sati.

5'

Brza kontra koju je realizirao Fatović i to je 12:6.

4'

Nakon što su Gruzijci vezali dva gola zaredom, probudila se Hrvatska i vratila na pet razlike.

1'

Gruzijci su uspjeli prvi put na utakmici do lopte i prvog napada.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Gruzija nije uspjela zabiti nijedan gol u trećoj četvrtini i sad je prednost šest pogodaka razlike. Moralo bi se dogoditi čudo da se protivnici vrate iz ovih 4:10.

7'

Marinić Kragić je zabio drugi gol i deset hrvatski!

3'

Prekršaj na Fatoviću i to je peterac! Izveo ga je Kharkov i to je 9:4.

2'

Hrvatska vodi 8:4, ponovno je zabio Kharkov.

1'

I treći put je Hrvatska stigla do lopte i prvog napada. Nažalost, nije ga iskoristila.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Hrvatska je na odmor otišla s tri gola prednosti, vodi 7:4 i teško je oteti se dojmu da će to biti dovoljno za konačnu pobjedu.

16'

Hrvatska vodi 7:4! Kapetan Ivan Krapić je strijelac.

15'

Gruzija smanjuje zaostatak. Strijelac je Dušan Vasić.

13'

Gol za Hrvatsku! Prvi gol danas zabio je Andrija Bašić na asistenciju Kharkova. Hrvatska vodi 6:3.

11'

Hrvatska vodi dva gola razlike! Za 5:3 je po drugi puta danas zabio Konstantin Kharkov. 

11'

Novo vodstvo Hrvatske! Jerko Marinić Kragić uz pomoć gruzijskog vratara iz daljine zabija za 4:3.

10'

Gruzija je izjednačila na 3:3. Ponovno su Gruzijci iskoristili igrača više i Fabio Baraldi je lijepu akciju zaključio pogotkom.

Završena je prva četvrtina.

7'

Treći gol Hrvatske! Nakon lijepe akcije s igračem više za Hrvatsku je zabio Marko Žuvela.

5'

Novo izjednačenje. Drugi gol za Gruziju zabio je njihov najbolji strijelac Boris Vapenski.

2'

Hrvatska ponovno vodi! Najbolji strijelac Hrvatske na prvenstvu Kharkov zabio je za 2:1.

2'

Gruzija je izjednačila. Iskoristila je prvog igrača više na utakmici i preko Vapenskog zabila za 1:1.

1'

Gol za Hrvatsku! Luka Bukić je zabio za vodsto 1:0.

1'

Utakmica je počela. Hrvatska će imati prvi napad.

- To je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih, srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe - rekao je o nadolazećoj utakmici izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska je u skupini B završila na drugom mjestu s jednakim brojem bodova, ali lošijom gol razlikom od Grčke s kojom je odigrala neriješeno. U preostale dvije utakmice u skupini Hrvatska je pobijedila Njemačku i Japan. Gruzija je završila treća u skupini A iza Mađarske i Crne Gore s jednom pobjedom i dva poraza.

Komentara 5

Avatar majkuvam
majkuvam
18:41 27.06.2022.

Denis Harkov je pokazao Gruzijcima snagu....

DU
Deleted user
17:18 27.06.2022.

Neka naši pokažu moć u narednoj utakmici. Ovo danas protiv trećeklasnog protivnika nije pokazatelj snage.

DU
Deleted user
17:02 27.06.2022.

Moć ptotiv Gruzije? Duplim skorom, ma dajte. To je kao da je nogometnarepka RH igrala protivu Širokog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije