Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE MODRIĆ

Zlatko Dalić potvrdio da treba Brunu Petkovića, a evo što kaže o Anti Rebiću

PIXSELL
04.10.2021.
u 11:20

Ozljede u posljednjoj liniji svakako su zabrinjavajuće, no vatreni imaju podosta kvalitetnih alternativa za svaku poziciju

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za medije koja je bila u 11 sati objasnio je aktivaciju pretpoziva igračima pa najavio utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv Cipra (8. listopada, 20:45) i Slovačke (11. listopada, 20:45).

Razlozi za aktivaciju pretpoziva su ozljede koje stvaraju podosta problema jer se vežu uz obrambene pozicije. Dejan Lovren od reprezentativnih obveza u rujnu vuče ozljede, Domagoj Vida tek se oporavio nakon desetak dana stanke , a u problemima je i Josip Juranović, koji je zbog toga otpao. Kao i Lovren...

 

Zato su aktivirani pretpozivi Duji Ćaleti-Caru i Marinu Pongračiću, a vrlo vjerojatno će zbog situacije dobiti priliku da zaigraju neki od preostalih prvotno pozvanih braniča – Borna Barišić, Mile Škorić, Filip Uremović, Joško Gvardiol, Borna Sosa i Josip Stanišić.

Hrvatska susret protiv Cipra igra u gostima, a Slovake će dočekati u Osijeku. Vatreni su pobijedili u oba prva međusobna ogleda s ovim reprezentacijama 1:0.

– Cilj ostaje isti, osvojiti minimalno 21 bod. Priključuje nam se ponovno Modrić, tu su Brozović, Kovačić, Kramarić, Perišić – istaknuo je izbornik brojna rješenja za ofenzivni dio i nastavio u pozitivnom tonu:

– Neko vrijeme nismo primili gol, tako moramo nastaviti i dalje. Moramo biti disciplinirani i paziti i na kartone. Puno je dobroga, ali moramo tako i nastaviti. U studenome nas čekaju teške utakmice i neće nam biti lako.

Brojne ozljede i izostanak forme ne čudi jer iza vatrenih je teško ljeto, stresan prijelazni rok i nedovoljno vremena za hvatanje ritma.

– Prošli je ciklus bio jako naporan. Juranović i Lovren igrali su sve tri utakmice, kasnije su se ozlijedili. Ovako je komotnije, kada imamo samo dvije utakmice – ističe ono pozitivno izbornik pa dodaje:

– Imamo trening u 19 sati, bit će na njemu svi igrači s popisa, osim Juranovića i Lovrena. Nadam se, bez ozljeda. Imamo problema sa stoperima, ali nadam se da ćemo biti spremni za ove dvije utakmice. Imamo pet igrača koji mogu konkurirati na poziciji stopera pa mislim da neće biti problema.

Što se Josipa Stanišića tiče, u vezi s njime izbornik ne strahuje...

– Ako se snašao u Bayernu, i kod nas će uspjeti.

No pitanje je kako će se snaći njegov imenjak Brekalo. U prošlom ciklusu nije pozvan i nagađalo se da je riječ o disciplinskoj mjeri, no zapravo se radilo o njegovu prijelazu u novi klub.

– On nikada nije bio problem, ima svoj način rada. U vrijeme popisa tražio je klub i nije bio u formi pa nije bio pozvan. Otišao je u Torino i odličan je. Čim se vratio, zvali smo ga. Treba nam kao i svi drugi. Ponio se korektno kad nije bio na popisu i to je veliki plus. Nitko neće biti zakinut za reprezentaciju tko to zasluži igrama, ponašanjem i izjavama – odbacio je izbornik sve negativne glasine.

A Bruno Petković i Ante Rebić?

- Petković u zadnje vrijeme igra dobro, meni on treba, pogotovo onakav kakav je bio u prošlim kvalifikacijama protiv Slovačke i Mađarske, njemu su vrata reprezentacije otvorena. S Rebićem nisam razgovarao.

Osvrnuo se prvi čovjek vatrenih i na ideju o svjetskoj smotri svake dvije godine.

– To nije dobro, prije svega za igrače kojima bi patilo zdravlje. A izgubila bi se i draž ako bismo je gledali svake dvije godine.

Na kraju, izbornik Dalić izrazio je zadovoljstvo što su svi igrači na popisu u odličnoj formi, posebno oni koji igraju prema naprijed. Zbog toga je optimist i vjeruje da će posao biti odrađen prema željama. A to znači osvajanje šest bodova iz ovih dviju utakmica koje dolaze!

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 14

SP
Stari_proleter
11:51 04.10.2021.

"Izbornik Dalić izrazio je zadovoljstvo što su svi igrači na popisu u odličnoj formi, posebno oni koji igraju prema naprijed," Livaja je u posebno dobroj formi. Protiv Osijeka nije se sastao s loptom. Najgore ocijenjeni igrač na terenu. Ali kaoo hajdukovcu mjesto u repki mu je zagarantirano.

BI
billynik
13:44 04.10.2021.

Da najviše može dati za reprezentaciju tako da on sam dao ostavku.

SP
sportiglazba
12:55 04.10.2021.

Dalicu odlazi!!! Necu opet ponavljati zasto, vec je sve sto puta receno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije