Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Nikola Jurčević: Maksimir je velika blamaža i sramota za Hrvatsku, protiv Chelseaja je trebalo biti 50.000 ljudi

Zagreb: Nogometni trener Nikola Jurčević
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
07.09.2022.
u 13:21

- Vidimo kakve rezultate ima hrvatska reprezentacija, što radi Dinamo u Europi... Jučer je bila utakmica za 50 tisuća gledatelja - rekao je Jurčević

Nikola Jurčević, bivši proslavljeni nogometaš, a danas nogometni stručnjak, bio je gost u studiju Večernjeg lista i komentirao sinoćnju senzacionalnu pobjedu Dinama protiv Chelseaja (1:0). S Jurčevićem je razgovarao naš novinar Željko Janković.

- Mislili smo da bi i častan, minimalan poraz bio dobar protiv protivnika takve reputacije. No, poklopilo se puno stvari tako da je ovo jedna od najvećih pobjeda. Sjećam se i pobjede protiv Tottenhama, to je slična razina, ali ovo je ipak Lige prvaka, a Chelsea je zvučniji protivnik od Tottenhama. To je momčadi dalo samopouzdanje, da ne drhti protiv Chelseaja.

Dinamo nije briljirao na početku sezone.

- Početni dio sezone je najteži, momčad još nije na potrebnom nivou, igra se u sedmom mjesecu... Dinamo tada nije izgledao dobro i kompaktno. No, najvažnije da rezultat nije patio, Dinamo je bio prvi i prolazio u Europi. No, ako ti glavni igrači nisu u optimalnoj formi, vrlo je teško tražiti rezultat. Petković, Oršić i Ivanušec nisu bili u najboljoj formi. A kada su došli na svoju razinu, igra Dinama se jako podignula.

Opet je Oršić zabio i to senzacionalno.

- On zabija važne golove i to više ne može biti slučajnost. Sjetite se da je sinoć dobio loptu na svojoj polovici i onda projurio pored igrača koji je doveden kao veliko pojačanje. On je najvažniji igrač u ofenzivi Dinama. On je karakteran momčad i vraća mu se sve što je uložio u sebe - rekao je Jurčević te pohvalio Josipa Mišića kao inteligentnog igrača.

Što se mora dogoditi da Dinamo ovako pobijedi moćni Chelsea?

- Možemo tako napraviti usporedbu između Dinama i Shkupija kada smo bili dosta kritični i kada je Dinamo strepio do kraja. Da bi se tako nešto ostvarilo momčad mora igrati na maksimumu, bez slabog igrača uz nekoliko igrača koji imaju vanserijski dan. Treba vratar obraniti nešto što izgleda neobranjivo. Mora se dogoditi da protivnička momčad koja vrijedi milijardu eura nije na stopostotnom nivou i da se dogodi simbioza s publikom. Ne sjećam se da sam vidio ovakvu pobjedu ekipe kada se uzme vrijednost momčadi. Jedini način na koji ih Dinamo može dobiti je onako kako je Čačić postavio igru. Moraš igrati s kompaktnim defenzivnim blokom, zatvoriti sve prilaze. A do gola možeš doći samo kroz filigransku igru ili preko bokova. Trener Čačić jučer je apsolutno pogodio s načinom igre i ostvarilo se sve ono što je zamislio. Povukao je dosta hrabrih poteza, s petoricom u obrani. I uspio je sa svojom idejom, ispao je veliki pobjednik i zaslužuje čestitke.

Interes za utakmicu bio je ogroman.

- Ovo je velika blamaža i sramota za Hrvatsku da nemamo pravi stadion. Vidimo kakve rezultate ima hrvatska reprezentacija, što radi Dinamo u Europi... Jučer je bila utakmica za 50 tisuća gledatelja - rekao je Jurčević pa se vratio na momčad Dinama:

- Ako pogledamo Hajduk, vidimo da je manjak međunarodnog iskustva razlog zbog kojeg se dogode šokantni porazi. Ili ispadanje Osijeka od Kazahstanaca. Dinamo već nekoliko sezona skuplja iskustvo i kada si sve prošao dobiješ samopouzdanje. I to je ključ cijele priče. Prije nekoliko godina smo slavili ako zabijemo gol u Ligi prvaka.

Thomas Tuchel jutros je dobio otkaz.

- To je za mene veliko iznenađenje, nisam mislio da će to Chelsea napraviti u prvom dijelu sezone. Mislim da je poraz Dinama doprinio tome, ali mislim da promjena vlasnika ima veliku ulogu u tome.

Što očekuje dalje u skupini?

- Sve su opcije otvorene. Dinamo može ostati na tri osvojena boda, a može završiti skupinu s 10 bodova. Salzburg je momčad u rangu Dinama, možda je Dinamo čak i malo kvalitetniji. Bez obzira na pobjedu Dinama, mislim da će Chelsea i Milan proći dalje, a da će Dinamo završiti na trećem mjestu. Drugo mjesto bila bi senzacija - rekao je Jurčević i za kraj još jednom pohvalio Antu Čačića.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:10 07.09.2022.

Dinamo igra sve bolje, ali naziv je izuzetno tipičan za klubove iz komunističkih zemalja i na takvog se na zapadu i gleda. Dodamo još i katastrofalan i primitivan maksimirski stadion slika se upotpunjuje.

Avatar Maks:
Maks:
14:06 07.09.2022.

Zagreb je nezahvalan grad , po tome gori od Splita koji zivi za Hajduk.

DU
Deleted user
15:32 07.09.2022.

Bit će i stadion. Glavno da je Dinamo dobio utakmicu. Englezi su se toliko zaprepastili stanjem Maksimira, da su od šoka popili gol:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije