Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KRANJČEVIĆEVOJ

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2-2. Lokomotiva zabila u posljednjim minutama! Drama u završnici

Lokomotiva i Osijek sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
26.08.2023.
u 23:07

Osijek i Lokomotiva se susreću u 6. kolu HNL-a. Lokomotiva kod kuće pokušava izboriti prvu pobjedu u sezoni. Osijek u Kranjčevićevu dolazi nakon pobjede nad Goricom u zadnjem kolu, a usprkos nepovoljnom ukupnom rezultatu kod kuće su pobijedili i tursku Adanu

U iznimno uzbudljivoj utakmici 6. kola Hrvatske nogometne lige Lokomotiva i Osijek su odigrali 2-2 (0-1) na stadionu u Kranječevićevoj ulici u Zagrebu. Osijek je do vodećeg pogotka došao u 31. minuti, a strijelac je bio Mijo Caktaš. U 62. minuti izjednačio je Vladan Bubanja. Osijek je ponovno poveo u trećoj minuti sučevog dodatka golom Vedrana Jugovića, da bi za konačnih 2-2 u šestoj minuti dodatka strijelac bio Sandro Kulenović.

U prvoj subotnjoj utakmici nogometaši Hajduka nastavili su svoj pobjednički niz svladavši u Varaždinu istoimenog domaćina s 2-1 (1-1). Vodeći pogodak za Hajduk postigao je u 29. minuti Filip Krovinović. Izjednačio je Leon Belcar u 37. minuti. Pobjedu Hajduku donio je Leon Dajaku pogotkom u 86. minuti.

GALERIJA Triler u Kranjčevićevoj bez pobjednika

Lokomotiva i Osijek sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
1/9

Nakon Hajdukove pobjede u Varaždinu, Osječani su uz Splićane ostali jedina neporažena momčad u ovoj sezoni HNL-a. Svoju namjeru da tako ostane i nakon gostovanja u Kranjčevićevoj, pokazali su već u ranoj fazi utakmice, kad je u 9. minuti Mijo Caktaš prvi put natjerao Nikolu Čavlinu na intervenciju.

Na Lokomotivin odgovor čekali smo do 18. minute. Vranjković je ubacio s desne strane, Sandro Kulenović je u petercu zahvatio loptu glavom, ali je ona prošla pokraj vratnice. Dvije minute poslije još je jednom domaća momčad bila blizu pogotku. Nakon ubačaja iz kuta s desne strane lopta je preletjela do suprotne vratnice, na nju je natrčao Kalaica, ali je njegov udarac bio nespretan i neprecizan.

Osijek je svoju nazočnost na utakmici naznačio u 27. minuti. Nekolicina igrača je tražila pravu priliku za udarac izvan kaznenog prostora. Na kraju je Caktaš ostavio za Kristijana Lovrića koji se povlačio unatrag, a onda s više od 20 metara zapucao prema domaćem golu. Udarac je blokirao jedan od domaćih igrača od kojeg se lopta odbila, u luku prošla preko Čavline, ali je završila na gredi.

VEZANI ČLANCI:

Konačno, u 31. minuti je domaća obrana kapitulirala. Po desnom boku je prošao Šime Gržan, došao gotovo do gol-crte i onda po travi poslao loptu prema središtu peterca. Tamo su Lokomotivini braniči "zaboravili" na Miju Caktaša koji je samo preusmjetio loptu u malu mrežu uz desnu vratnicu i tako stigao do svog 101. pogotka u domaćem prvenstvenom natjecanju.

Osijek je imao još jednu priliku za pogodak u 45. minuti. Lovrić je došao do prostora za udarac na 16 metara, ali je Nikola Čavlina sjajno obranio i tako još jednom spasio svoju momčad.

Od prvog zvižduka glavnog suca Duje Strukana u drugom poluvremenu, Osječani su krenuli po drugi pogodak. U prvoj prilici, već u 47. minuti, našao se argentinski napadač Ramon Mierez. Njegov prvi udarac glavom obranio je Čavlina, a udarac nakon odbijane lopte mu je blokiran.

Bukvić je u 50. minuti napravio mali slalom po desnoj strani, dao povratnu loptu, ali nije bilo nikog od Osječana da ju pokuša poslati u mrežu. Isti je igrač sudjelovao u sjajnoj akciji u 54. minuti, koju pogotkom nije uspio završiti Mierez. U 59. minuti je Brlekov udarac blokirao Kalaica, a Bukvićev je Čavlina obranio. I kad se činilo da je samo pitanje trenutka kad će Osječani doći do dva gola prednosti, Lokomotiva je izjednačila.

VEZANI ČLANCI:

U 62. minuti na ubačaj s lijeve strane Indrit Tuci je glavom proslijedio loptu na koju je uklizao Vladan Bubnja i ugurao pokraj Malenice za izjednačenje. Osim promjene na semaforu, taj je pogodak donio promjenu odnosa snaga na travnjaku. Odjednom je Lokomotiva postala momčad koja juriša prema suparničkom golu i traži priliku za pobjedu.

Tako je u 68. minuti Tuci bio neprecizan, a u 77. minuti je isti igrač efektno petom pokušao svladati Malenicu nakon oduzete lopte Sandra Kulenovića i njegovog odličnog ubačaja u peterac. No, osječki vratar je uspio spriječiti pogodak.

U završnici je ponovno zaprijetio i Osijek. Nakon udarca iz kuta u 88. minuti Vedran Jugović je ostao u odličnoj poziciji, ali njegov udarac glavom nije bio precizan. Tri minute poslije Petar Pušić je pucao iz kaznenog prostora, ali je Čavlina to još jednom sjajno obranio. I kad se činilo da će dvoboj u Kranjčevićevoj završiti s dva pogotka, vidjeli smo još dva u sučevom dodatku.

Dvojac Pušić - Jugović pobrinuo se za pogodak koji je momčadi Stjepana Tomasa donosio tri boda. U trećoj minuti sučevog dodatka Pušić je ubacio s lijeve strane iz slobodnog udarca. Dugo je lopta letjela, padala na visini peterca, tamo je na nju naletio Jugović i glavom poslao u mrežu.

VEZANI ČLANCI:

Tri minute poslije Lokomotiva je izjednačila. Prvi udarac Sandra Kulenovića završio je u bloku, ali se lopta ponovno odbila do Lokomotivinog napadača, koji se namjestio i desnom nogom pogodio gornji lijevi kut Osijekovog gola za 2-2. Uzbuđenjima tu nije bio kraj, jer je u osmoj minuti sučevog dodatka Lokomotivin kapetan Mateo Marić zaradio izravan crveni karton zbog opasnog starta na sredini igrališta.

No, golova nije bilo pa je svaka momčad osvojila bod. Osijek je ostao neporažen, ali ne i zadovoljan konačnim ishodom koji mu donosi drugo mjesto sa 11 bodova i četiri boda zaostatka za stopostotnim Hajdukom koji je na čelu ljestvice. Lokomotiva je s tri boda privremeno došla na osmo mjesto. 

VIDEO Damir Mišković poručio: Neću doći u Dinamovu ložu, idem s Armadom na južnu tribinu!

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
22:56 26.08.2023.

Mkrtčjan i Drambajev ne bi mogli igrati ni za NK Croatia Đakovo.

Avatar Stradun
Stradun
22:39 26.08.2023.

Osijek ima propuh obranu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije