Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA I OSIJEK SLAVILI

Hajduk u Lekeniku poklonio Torcidi pobjedu za 65. rođendan

Hajduk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/26
28.10.2015.
u 15:49

Osmina finala Kupa nisu ponudila iznenađenja, svi prvoligaši su prošli dalje

Hrvatski nogometni Kup stigao je do osmine finala i prolaz u četvrtfinale već su izborili Dinamo, Slaven Belupo i Inter. Sad su im se pridružili Hajduk, Rijeka i Osijek, koji nisu protiv niželigaša Lekenika, Opatije i HAŠK-a dopustili iznenađenja. Nešto kasnije odigrat će se Zadar – Lokomotiva (17.00) i Zagreb – Istra 1961 (17.00).

Što se tiče samog interesa i mamca za publiku, u Lekeniku će biti fešta jer stigla je trenutno prvoplasirana momčad Prve HNL - Hajduk. Prošle su sezone domaći izgubili 2:4 od Rijeke i pokazali da mogu biti opasni na svom terenu, bez obzira što su tek međužušpanijski ligaš. Dokazao je to Dejan Živčić u 20. minuti, kad je pogotkom šokirao bijele. Izjednačio je deset minuta kasnije Mijo Caktaš s bijele točke. Samo četiri minute kasnije za vodstvo zabija Anton Maglica. Već u 54. minuti riješilo se pitanje prolaska u četvrtfinale, a zabio je još jednom Maglica. U 83. zabio je i Caktaš drugi zgoditak, a minutu kasnije upisao se u strijelce i Ante Roguljić za konačnih 5:1. Splićani su u četvrtfinalu i Torcida je mogla lijepo obilježiti 65. rođendan. Naišli su na kritike bakljadom i prekidom u 65. minuti, ali ponekad treba zažmirit na jedno oko.

Također, ništa manja fešta neće biti u Opatiji, kojoj je stigla trenutno drugoplasirana momčad lige - Rijeka. Uz to su i susjedi pa zabava poslije susreta neće izostati. A ni iznenađenje ne bi bilo čudno jer trećeligaš Opatija prošle sezone je kao četvrtoligaš do 89. minute imao vodstvo 1:0 protiv Dinama, a tad je na Ognjenu Vukojeviću dosuđen jedanaesterac oko kojeg su se vukli repovi. Na kraju su modri pobijedili 4:2 u produžecima. Kako god, čvrsta Rijeka se nametnula i preko Marina Tomasova došla do vodstva u 54. minuti, u 70. Roman Bezjak povisuje na 2:0 i konačnih 3:0 postavlja u 79. minuti Odishe Roshi.

Nije se iznenađenje dogodilo ni na susretu HAŠK-a i Osijeka, iako su domaći poprilično dugo odolijevali napadima moćnijeg protivnika. Nažalost po njih, koncentracija je popustila u 69. minuti susreta, kad Tomislav Štrkalj zabija za 1:0 i zapravo se time priča završila. Konačnih 2:0 postavio je Nikola Mandić u 77. minuti.

REZULTATI:

Lekenik - Hajduk 1:5 (Živčić 20'/Caktaš (p)30', 83', Maglica 34', 54', Roguljić 84')
HAŠK - Osijek 0:2 (Štrkalj 69', Mandić 77')
Opatija - Rijeka 0:3 (Tomasov 54', Bezjak 70', Roshi 79')

>> Trećeligaš Mladost protiv Dinama povela, ali nije izdržala do kraja

>> Slaven Belupo i Inter plasirali se u četvrtfinale

Komentara 25

ZO
zoom
14:50 28.10.2015.

hahaha, hajduk poveo iz izmišljenog penala! ponavlja se afera "vinogradar"!!!!!!!!!!!!

Avatar petrolio
petrolio
14:52 28.10.2015.

hajduk ne može niti županijskog ligaša dobiti bez pomoći sudaca, sramota!

GI
gismund
14:54 28.10.2015.

opet penal za hajduk? hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije