Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOKAUT U 6. RUNDI

Alen Babić silovitim udarcima izdominirao protivnika i pobijedio u povratničkoj borbi

Alen Babić silovitim udarcima izdominirao protivnika i pobijedio u povratničkoj borbi
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
31.03.2024. u 18:31
Samo ključni događaji
KRAJ

Alen Babić je pobijedio prekidom borbe početkom šeste runde!

Kreće i šesta runda. Iz kuta Britanca dolaze upute da on sada udara jer da je Babić umoran, ali pitanje je koliko je to točno.

Pet čistih udaraca je primio Robinson sada sredinom pete runde. Sudac ne pomišlja na prekid, čini se da je Robinson još uvijek aktivan, drži se nevjerojatno.

Strašni udarci Babića. Strahoviti. Britanac je u jednom trenutku četvrte runde zateturao po ringu, a na kraju runde ga je Babić još jednom fenomenalno pogodio. Kako Britanac još nije pao?

I u četvrtoj rundi i dalje ista priča. Krenuo je Babić silovito, ali sve je izdržala brada Robinsona.

Ide se i u četvrtu rundu. Nevjerojatnu seriju Babićevih udaraca preživio je britanski borac i na kraju treće. Inače, borba je ugovorena na deset rundi.

Sjajno pogađa Babić, i u trećoj rundi ti su udarci vrlo dobri. Desni pa lijevi direkt sredinom runde izdržao je Robinson.

Sada je Babić dobio jedno upozorenje sudaca zbog udaranja ispod pojasa.

Ide se u treću rundu, Robinsonov kut na sve načine pokušava osposobiti britanskog borca za nastavak borbe.

Teške udarce trpi Robinson, pitanje je kako te Babićeve krošee, kojih je bilo već nekoliko uspjeva preživjeti.

Još jednom je Babić snažno pogodio Robinsona, ovaj se povlači prema konopcima.

Gotova je prva runda meča, preživio je to nekako Robinson. Vidjet ćemo hoće li hrvatski boksač završiti priču već u drugoj rundi.

Borba je ugovorena na 10 rundi, ali veliko je pitanje hoće li toliko trajati.

Već u prvoj rundi Babić je nekim udarcima dobro uzdrmao Robinsona. Izgledalo je kao da će meč trajati svega minutu-dvije, ali Britanac se uspio održati na nogama.

POČELA JE BORBA

Borba u Londonu je počela.

Boksači su ušli u ring, borba uskoro kreće

NAJAVA

Alen Babić u svom je stilu na Facebooku najavio meč u koji ulazi danas.

Jednog dana sam rekao svojoj ženi: "Sutra idem, ne znam točno gdje, ne znam na koliko i ne znam kako, ali ne vraćam se bez meča." 

Plan ne postoji, garancije nema, svaki razgovor vezan uz boks i sljedeći meč je završavao s "jbg". Doma sam postao očajan, kao boksač pa i sve ostalo, iako sam probao i dao sve od sebe bio sam sve gori i gori i polako, ali sigurno tonuo sve dublje. Dan kad sam krenuo i stigao, dotaknuo sam dno, svaka sumnja se udvostručila i glava koja je inače moje najveće oružje, borila se protiv mene.

Sreća u nesreći je da mi nije prvi put na dnu i znam da sam se svaki put izvukao tek kada sam dotaknuo dno. Loši dani postali su sve bolji, glava sve bistrija. S glavom vratio se i boks, s boksom vraća se moj život. Moj život opet ima smisla. Najgluplja stvar koju sam čuo, a sada je navodno popularna je da "moraš boksati za sebe, tek onda ćeš uspjeti."

Ja boksam za svoju buduću obitelj, svoje fanove i još 100 stvari prije nego za samog sebe. Za kraj, neka mi boks sudi, boks je jedini koji ima to pravo. Za par dana ulazim u sudnicu, ali onu moju, jedinu koju priznajem", napisao je Babić.

Alen Babić zadnju je borbu imao prije gotovo godinu dana. Točnije, 22. travnja prošle godine kada je u poljskom Rzeszowu poražen od domaćeg boksača Lukasza Rozanskog u borbi za titulu u bridgerweight kategoriji po federaciji WBC. Babić je sada na profesionalnom omjeru 11-1, dok njegov današnji protivnik, također 33-godišnjak ima omjer 6-2.

TV PRIJENOS

Televizijski prijenos priredbe iz Londona je na specijaliziranom pay-per view kanalu SK Fight, dostupnom Telemach korisnicima. Prijenos ondje počinje u 17.30 sati, a Babićeva borba je druga po redu, ona će biti oko 18 po hrvatskom vremenu.

UKRADEN RING

Dan prije velike priredbe u Londonu objavljeno je da je ukraden kombi u kojem je bila - polovica ringa. Neobičan događaj ipak nije usporio organizaciju velikog eventa pa će se borba ipak održati. Iako onaj tko je ukrao ring još nije priveden pravdi, organizatori su se brzo potrudili naći zamjenski ring.

POČETAK

Poštovani čitatelji portala Večernjeg lista, dobro došli na tekstualni prijenos boksačke priredbe Bad Blood koja se ovoga Uskrsa održava u londonskoj O2 Areni. Glavni meč je onaj između Frazera Clarkea i Fabija Wardleyja, ali mi ćemo pratiti uvodni dvoboj koji je na rasporedu od 18 sati, a to je borba između našeg Alena Babića i britanskog borca Stevea Robinsona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije