Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
POLUFINALE

Hrvatska će u finalu Lige nacija igrati protiv Španjolske! Talijani izgubili golom u 88. minuti

Hrvatska će u finalu Lige nacija igrati protiv Španjolske! Talijani izgubili golom u 88. minuti
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.06.2023. u 22:39

Nogometaši Španjolske svladali su u polufinalu Lige nacija u nizozemskog gradu Enschedeu Italiju s 2-1 (1-1), te će u nedjelju igrati protiv Hrvatske u velikom finalu. Golove za Španjolce zabili su Yeremi Pino (3) i Joselu (89), a za Talijane Ciro Immobile (11pen).

Španjolci su u mediteranskom obračunu zasluženo svladali Talijane, a sveopći dojam jest da su Španjolci daleko više željeli finale Lige nacija od Italije.

Već u trećoj minuti Španjolci su iskoristili nonšalatnost najiskusnijeg talijanskog igrača Leonarda Bonuccia, koji je prvo izgubio loptu, a potom je premekano krenuo da je opet izbori pa je napadač Villareala Yeremy Pina s lakoćom svladao Donnarummu. 

Španjolsko vodstvo trajalo je svega osam minuta, a Talijani su izjednačili iz penala koji je dosuđen nakon što je debitant Robin Le Normand bespotrebno igrao rukom. S bijele točke je pogodio Immobile

Nakon dva gola u prvih 11 minuta očekivao se spektakl, no utakmica se pretvorila u kamilicu, o čemu svjedoči da su Talijani u prvom dijelu napravili jedan jedini prekršaj.

U 48. minuti ubačaj Asensia igrač Sociedada Mikel Merino iz velike blizine pogađa vratara Donnarummu, a u nastavku akcije Alvaro Morata iz blizine šalje loptu pored vrata. U 65. minuti napadač Sassuola Davide Frattesi potpuno je sam i s pet metara upućuje udarac koji čudesno brani vratar Unai Simon

I onda, minutu prije kraja, kada su se očekivali produžeci, Španjolci su poveli s 2-1. Nakon velike gužve šut izvana je uputio Rodri, a lopti je znalački u mrežu skrenuo napadač Espanyola Joselu.

Hrvatska je u srijedu u Rotterdamu svladala domaćina Nizozemsku s 4-2 nakon produžetka.

U nedjelju u 15 sati će za broncu igrati u Enschedeu Nizozemska i Italija, a u 20.45 sati u finalu u Rotterdamu Hrvatska i Španjolska.

ŠPANJOLSKA - ITALIJA 2-1

Strijelci: 1-0 Pino (3), 1-1 Immobile (11pen), 2-1 Joselu (89)

Pred 21.000 gledatelja na stadionu Twentea sudio je Vinčec iz Slovenije.

ŠPANJOLSKA: Simon - Navas, Le Normand, Laporte, Alba- Rodri, Merino (od 74. Ruiz) - Pino(od 74. Fati), Rodrigo (od 46. Asensio), Gavi (od 68. Canales) - Morata(od 84. Joselu)

ITALIJA: Donnarumma - Acerbi, Bonucci (od 46. Darmian), Toloi - Di Lorenzo, Barella, Jorginho (od 60. Cristante), Frattesi (od 76. Verratti), Spinazzola (od 46. Dimarco) - Zaniolo, Immobile(od 60. Chiesa)

>> Koeman ljutit na kritičare: 'Što ste očekivali? Da ćemo stjerati u kut treću reprezentaciju svijeta?!'

 
 

Komentara 4

T2
Tomo_20
23:16 15.06.2023.

Tako je bolji smo od njih nije to vise ta spanija a mi sve jaci i jaci!!

PA
Pajdo
23:05 15.06.2023.

VRIJEME OSVETE.

VA
Varosanin
22:53 15.06.2023.

Spanjolska zasluzeno pobjedila i ako nisu talijani bili bas bezopasni. Svakako su spanjolci bolji od nas ne zbog individualne kvalitete nego ne leze nam i s lakocom zabijaju golove protiv nas. U zadnja tri susreta protiv nas zabili su nam 13 golova!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije