Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.08.2022. u 18:53
Iako je do prvog pogotka na utakmici trebalo proći više od tri minute, već je prva četvrtina pokazala da su izabranice Aljoše Kunca kvalitetom nadmoćne Rumunjkama.

Ženska vaterpolska reprezentacija Hrvatske prvi put u povijesti izborila je nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva, nakon što su hrvatske vaterpolistice u utorak u Spaladium Areni svladale izabranu vrstu Rumunjske sa 15:6 (4:1, 4:1, 5:3, 2:1) u utakmici 3. kola A skupine.

Iako je do prvog pogotka na utakmici trebalo proći više od tri minute, već je prva četvrtina pokazala da su izabranice Aljoše Kunca kvalitetom nadmoćne Rumunjkama. Naime, njima je trebalo više od sedam minuta za postizanje svog prvog pogotka, a do tada su se u njihovoj mreži već našle četiri lopte.

Istim rezultatom (4:1) završila je i druga četvrtina, a tri od osam hrvatskih pogodaka postigla je raspoložena Matea Skelin.

Rumunjke su bile nešto ravnopravnije suparnice u trećoj četvrtini koja je završila 5:3 u korist Hrvatske, da bi u zadnjoj četvrtini realizacija bila najskromnija (2:1). Na kraju su Hrvatice slavile s uvjerljivih 15:6 i trenutačno su na trećem mjestu u skupini sa šest bodova, koliko ih imaju i dvije najbolje reprezentacije u skupini Grčka i Nizozemska, s utakmicom manje.

Matea Skelin je sa četiri pogotka bila najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji. Tri gola postigla je Jelena Butić, a po dvaput su mrežu zatresle Kiara Brnetić, kapetanica Ivana Butić i Bruna Barišić. Od šest pogodaka Rumunjske, njih četiri je postigla naturalizirana Ukrajinka Anastasija Melnjčuk

Hrvatske vaterpolistice će u 4. kolu igrati protiv reprezentacije Mađarske koja je u 3. kolu ostvarila prvu pobjedu svladavši Njemačku s uvjerljivih 26:4. Bit će to najvjerojatnije utakmica za treće mjesto u skupini, a dvoboj Hrvatska - Mađarska na rasporedu je u četvrtak, 1. rujna, s početkom u 17.30 sati.

HRVATSKA
15-6
RUMUNJSKA
Europsko prvenstvo, 17:30, Split, Spaladium Arena
Kraj
KRAJ (Kraj)

Hrvatska je slavila 15:6 i izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Gol
7' (Gol)

Strašan gol 15-godišnje Jelene Butić s gotovo deset metara! S istekom napada je zabila za 15:6.

Gol
6' (Gol)

Ukrajinka u redovima Rumunjske Melnychuk je zabila svoj četvrti gol na utakmici i malo smanjila vodstvo Hrvatske.

Gol
6' (Gol)

Kada nije moglo iz igre Hrvatska je izborila peterac. Jelena Butić realizirala je i drugi peterac i Hrvatska vodi 14:5.

5'

Pao je intenzitet igre u posljednjoj četvrtini, kao da obje ekipe čekaju završetak utakmice u kojoj je očito da će Hrvatska pobijediti i izboriti plasman u četvrtfinale EP-a.

2'

Malo sada sreće za Hrvatsku. Ostaje 13:5 na semaforu iako su Rumunjke zabile pogodak, ali isteklo je vrijeme za napad i gol ne vrijedi.

ČETVRTA ČETVRTINA
Gol
8' (Gol)

Sigurna je iz peterca bila kapetanica Ivana Butić za 13:5.

Gol
7' (Gol)

Dva vezana pogotka Rumunjske. Smanjile su na 12:5 vrlo lijepim golom Sabine Silagi.

Gol
5' (Gol)

Po drugi puta danas Jelena Butić!! Sjajan gol s igračicom više za 12:3.

Gol
5' (Gol)

Emi Miljković zabija svoj prvi gol danas, a osmi na EP-u za 11:3. Hrvatska igra stvarno sjajno!

Gol
4' (Gol)

Smanjuju Rumunjke na 10:3, nakon dugačkog napada ipak su uspile zabiti pogodak i to u rašlje.

4'

Još je Hrvatska sada popravila obranu. Vratarka Aleksandra Ratković je ostvarila treću obranu. Ova je poput prethodne dvija bila s igračicom više.

Gol
4' (Gol)

Velikih 10:2 za Hrvatsku! Rumunjska više nema odgovora na sjajnu igru hrvatskih vaterpolistica.

Gol
2' (Gol)

Skelin pogađa četvrti puta! Hrvatska vodi 9:2, nakon što je u napadu ranije hrvatska vratarka obranila čisti zicer Rumunjkama.

TREĆA ČETVRTINA
Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Hrvatske vaterpolistice na veliki odmor idu s uvjerljivim vodstvom 8:2.

Gol
7' (Gol)

Sjajna akcija Hrvatske s igračicom više. Kiara Brnetić je po drugi puta zabila i Hrvatska vodi 8:2!

Gol
6' (Gol)

Drugi gol Rumunjki. Lopta se od grede našeg gola odbila i ostala na samoj 'crti' ali čini se da je ipak ušla u gol. Sutkinje su provjeravale putem VAR-a i priznale pogodak. 7:2 je.

Gol
3' (Gol)

Jelena Butić nakon dvije asistencije upisala je i prvi pogodak na susretu. Iskorištena je igračica više i sada je 7:1! Treći gol Hrvatske u malo više od dvije minute igre u ovoj četvrtini.

Gol
2' (Gol)

Kiara Brnetić je sjajno pogodila iz daljine. Pokazala je svoj siloviti udarac i od grede zabila za 6:1! To je njen prvi gol na prvenstvu.

Gol
1' (Gol)

Matea Skelin je još jednom zabila i Hrvatska ponovno vodi najvećih četiri pogotka razlike. 

DRUGA ČETVRTINA
Gol
8' (Gol)

Prvi pogodak Rumunjki u posljednjoj minuti prve četvrtine. Hrvatska je igrala odličnu obranu, ali na kraju su Rumunjke iskoristile jednu igračicu više i zabile za 4:1.

Gol
6' (Gol)

Hrvatska je odlično iskoristila igračicu više u bazenu i zabila za 4:0! Bruna Barišić je zabila svoj prvi gol danas.

Gol
5' (Gol)

Sjajna akcija Hrvatske! Druga asistencija u nizu Jelene Butić, a zabila je svoj drugi gol Matea Skelin. Hrvatska ima 3:0!

Gol
5' (Gol)

Iva Božić zabija za 2:0! Ekspresna polukontra Hrvatske i u minuti smo postigli već drugi pogodak.

Gol
4' (Gol)

Hrvatska je povela! Matea Skelin je zabila pogodak s centarske pozicije.

4'

Izbornik Hrvatske Aljoša Kunac zove minutu odmora vrlo rano u susretu. Čini se da nije zadovoljan realizacijom u napadu. Obrana je dobra na početku susreta, ali napad je zasad zakazao.

3'

Nakon prve dvije minute i dalje nema pogodaka ni sa jedne strane.

Početak
POČETAK (Početak)

Susret je počeo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije