Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.10.2019. u 16:51

Najveći kandidat za ispadanje Varaždin nije uspio pružiti značajniji otpor Hajduku (2:0), kojemu je ovakav, neambiciozan i kilav suparnik, došao kao naručen nakon kiksa u Puli. Hajduk je imao 20 šuteva (10 u okvir), Varaždin samo dva (0 u okvir), u kornerima je bilo 10-3, u posjedu 60-40 posto za bijele.

Tako je i trener bijelih Damir Burić kupio mir uoči stanke u prvenstvu, jer njegov Hajduk i dalje drži prvo mjesto u Hrvatskoj ligi, još tamo od kraja kolovoza kada je svladao Dinamo na Poljudu. Tko bi rekao da će momčad koja je u srpnju iz Europe šokantno ispala od Maltežana danas, nakon 11 kola Hrvatske lige, biti lider prvenstva.

Hajduk - Varaždin
1/5

Za usporedbu, prije godinu dana, 7. listopada 2018. godine, Hajduk je u 10. kolu Prve HNL kod kuće bio poražen od Osijeka 0:2 i u tom trenutku bio je sedmoplasiran na ljestvici, sa čak 13 bodova manje od vodećega Dinama.

Hajduk je protiv Varaždinaca bio rastrčan, lepršav, moćan, ali i izrazito - neefikasan. Nevjerojatno je što sve nije realizirao najbolji Hajdukov igrač Mijo Caktaš, a imao je barem tri čista zicera, dok je šut Hamze Barrya zaustavila vratnica. Caktaš je ovoj utakmici lakoćom mogao preuzeti vodstvo na listi strijelaca, i ta ga činjenica sigurno frustrira, jer bio je pokretljiv, raspoložen za igru, uložio je ogroman trud i lakoćom ulazio u šanse, ali u završnici je bio potpuno sterilan.

Bijeli su poveli pogotkom spretnoga Brazilca Jaira, koji se izvrsno snašao u petercu nakon dodavanja Juranovića, dok je pobjedu zapečatio Darko Nejašmić udarcem glavom, na idealan centaršut Hamze Barrya. Po svemu prikazanom, Hajduk je zaslužio mnogo uvjerljiviju pobjedu, i šteta je što ovu predstavu nije vidjelo više navijača. Hajduk je, naime, prvi put ove sezone u domaćoj utakmici u prvenstvu na tribinama imao manje od deset tisuća gledatelja.

U finišu trener Burić dao je priliku i Nigerijcu Eduoku, prgavom centarforu koji je opet dobio žuti karton i sada u dresu bijelih u osam nastupa ima više žutaća nego pogodaka (4-3).

- Danas smo vidjeli momčad koja je htjela, željela i realizirala pobjedu doma. Nije to tako lako. Varaždin je neugodna i dobra momčad. Momci su danas obranu i napad realizirali dobro i mogli smo vidjeti puno šansi kroz igru, dominaciju, kreaciju. Šteta što realizacija nije bila na nivou. Ta nit nam se vuče kroz puno utakmica i tako bismo mogli privesti utakmicu kraju puno prije. Momci su pod pritiskom želje za prvo mjesto. Sve u svemu možemo kazati: 'Bravo momci, zaslužili ste pobjedu i idemo sad još više raditi'. Kritike su pozitivno djelovale na nas i na momčad – kazao je Hajdukov trener Damir Burić.

Izvedbu njegovog orkestra pohvalio je i trener Varaždina.

- Hajduk ima štofa za prvo mjesto i uvjeren sam da je u usporedbi s prošlim sezonama puno ozbiljniji klub. Od ispadanja iz Europe rekao bih da nije svako zlo za zlo. Hajduk se od tada mobilizirao, vratili su trenera i ispravili nepravdu koja mu je nanesena. Burić je radio odličan posao u prvom mandatu. Uvjeren sam da je u stanju izvući maksimum iz ove momčadi i ući u borbu s Dinamom za prvo mjesto do samog kraja – kazao je Borimir Perković.

Komentara 1

Avatar dzambo
dzambo
18:23 05.10.2019.

Nesto malo ''opet'' komentara...''dobro je to''....znaci Hajduk je pobijedija...a koliko vidim ni Bjelica ne igra vise sa ''rezervnom ekipom'' cak ni protiv Slavena...odnija vrag salu...pomislija Bjelica ak rizikuje sa rezervnom ekipom bit ce jos rasuti bodova pa bi Hajduk moga ''utec'' a to bi bila velika sramota...ipak do kraja ovog dijela prvenstva bit ce najmanje 10 bodova razlike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije