Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI OD EGIPTA

VIDEO Duvnjak nakon poraza: Nismo spavali, htio sam propasti u rupu. Znate da je nama najteže

Domagoj Duvnjak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
14.01.2023.
u 11:37

- To je prva utakmica na ovom prvenstvu, život ide dalje, prvenstvo ide dalje i nećemo se predati. Svaki igrač koji je ovdje je odgovoran i bitan za igru i rezultat. Od najmlađeg do najstarijeg. Nažalost, jučer smo podbacili svi i sad se moramo iz toga vaditi - rekao je kapetan na konferenciji za medije.

Hrvatski rukometaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu uvjerljivim porazom od Egipta 22-31 (12-16) u Husqvarna Gardenu u švedsko Jonkopingu. Marin Šipić je sa pet pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske, a po četiri pogotka postigli su Ivan Martinović, Igor Karačić i Filip Glavaš.

Nakon starta kakvom se nisu nadali, rukometaši su komentirali susret na konferenciji za medije. Pred novinare je prvi izašao kapetan Domagoj Duvnjak, a potom je riječ dobio Željko Musa

>> Duvnjak nakon poraza: 'Htio sam propasti u rupu, znate da je nama najteže'

- Nismo spavali. Htio sam propasti u rupu. Našli smo se ovdje, cijela ekipa, malo smo popričali i to je to. Nije bilo grubih riječi, niti će ih u reprezentaciji biti. Mislim da smo dobra klapa. Ovo što se jučer dogodilo se događa u sportu i mislim da smo svi svjesni toga - započeo je Duvnjak.

- Nije lijepo izgubiti od Egipta s devet razlike i mislim da svi znate da je nama najteže. To je prva utakmica na ovom prvenstvu, život ide dalje, prvenstvo ide dalje i nećemo se predati. Svaki igrač koji je ovdje je odgovoran i bitan za igru i rezultat. Od najmlađeg do najstarijeg. Nažalost, jučer smo podbacili svi i sad se moramo iz toga vaditi. Odradili smo odlične pripreme, bili smo spremni za utakmicu, možda smo izgorjeli u prevelikoj želji. 

- Obrana je po meni bila okej. Nema nazad. Moramo dobiti ove dvije utakmice pa ćemo vidjeti što će se događati. Govorili smo 20 dana da nam je utakmica bila važna, ali Bože dragi, život ide dalje, nismo ubili nekog. Mislim da nas nisu apsolutno ničim iznenadili - dodaje.

Pogled prema idućoj utakmici protiv SAD-a?

- Amerika je dobila prvu utakmicu. Moramo protiv njih u Jonkopingu dobiti prvu utakmicu kao reprezentacija.

Kauboji su usprkos porazu imali značajnu podršku s tribina. 

- Moram zahvaliti našim divnim navijačima koji su došli u velikom broju. Vjerojatno su otišli razočarani, ali bit će bolje - zaključio je. 

06.01.2023., Porec - Rukometna utakmica Croatia Cupa izmedju Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Domagoj Duvnjak, Zeljko Musa, Marin Jelinic Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Musa se složio s Duvnjakom.

- U svemu smo se pogubili. Pripremali smo se za njih stvarno dobro i nisu nas ničim iznenadili. Jednostavno, jučer smo bili kratki u svemu, u obrani, u napadu. Falilo je to nešto da odluči tu utakmicu. Jest da smo izgubili s devet razlike, ali nije to toliko puno koliko smo trebali još malo uložiti da bismo utakmicu pobijedili. Bili su uigrani, mi nismo. Mislim da je bilo više do nas nego do njih.

- Nećemo se predati dokle god ima šanse. Čuda se događaju. Dat ćemo sve od sebe. Mislim da imamo jak kolektiv koji to može izvući. Naravno da nije sve u našim rukama, ali trebamo dati sve od sebe, pa što bude. 

Neki komentiraju da je ovo kraj hrvatskog rukometa pa su Musu pitali o tome.  

- Iskreno, već godinama ne čitam komentare. Ne mislim da je ovo kraj hrvatskog rukometa. Mislim da ima budućnost. Na nama je da radimo - kazao je. 

Okreću se Amerikancima.

- Nisam ih gledao. Sigurno su dobra ekipa, treba ih respektirati i to je to - zaključio je Musa.

Komentara 23

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:26 14.01.2023.

Budućnost rukometa: košarka. To je sve što moramo znati.

DU
Deleted user
11:26 14.01.2023.

"Htio sam propasti u rupu." Nisi htio nego ste svi zajedno propali u rupu! Je li RH rukomet na košarkaškom putu? Čini se da jest! Da ste dobra klapa to bi se vidjelo na terenu, na žalost tamo se to nije vidjelo.

DU
Deleted user
11:51 14.01.2023.

Jedino pozitivno u ovom nastavku sloma našeg rukometa je što sam se prestao nervirati. Shvatio sam konačno da ne možeš očekivati od igrača koji godinama igraju očajnu obranu bez faula, da najednom sada nešto promijene. Stoga mi je potpuno nejasno ovo Duvnjakovo (kapa do poda, majstore!) samozavaravanje: mi već godinama igramo očajnu obranu, jer igraju uvijek isti "senatori/ministri", a koji ne naprave tri poštena PRAVOVREMENA faula. Do kada ćemo se lagati i tonuti? Recite si pošteno da nešto iz korijena treba promijeniti. Žalosno da simbol hrvatskog rukometa, -3-2-1 nitko više čak niti ne spominje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije