Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB U ISTANBULU

Dinamo dobio teške protivnike u Europskoj ligi: Bilićev bivši klub najzvučnije ime

Šerif ide u Ligu prvaka, Dinamo put nastavlja u Europskoj ligi
Goran Stanzl/PIXSELL
27.08.2021.
u 12:40

U Europskoj ligi natječu se 32 momčadi koje će biti smještene u osam skupina.

Dinamo, nažalost, nije uspio izboriti Ligu prvaka, ali nema se zašto očajavati, Europska liga prestižno je natjecanje i hrvatskom prvaku već je donijelo iznimno veselje pa zašto ne bi bilo tako i ovaj put... Posebno kad se pogleda protivnike koje je dobio nakon ždrijeba u Istanbulu!

Plavi su bili nositelj, odnosno, bili su u prvoj jakosnoj skupini i već to je bila iznimna prednost uoči ždrijeba po skupinama. Iako su protivnici mogli biti daleko neugodniji, teško se može reći da prvak Belgije Genk, West Ham i Rapid iz Beča nisu vrijedni svakog respekta.

Za proljeće u Europi, Damir Krznar i njegovi momci morat će dati, kako se kaže sportskim rječnikom, 120 posto u svakoj utakmici. Inače, mogli bismo prije Božića ostati bez ijednog hrvatskog predstavnika u Europi, što bi bio novi udarac za naš nogomet. Naime, malo tko je mogao očekivati da Rijeka, Hajduk i Osijek neće uspjeti izboriti jesen u Konferencijskoj ligi. A i prije posljednjeg pretkola sa Sheriffom malo tko se mogao nadati da Dinamo neće dohvatiti Ligu prvaka...

Foto: Uefa

Ždrijeb je počeo u 12 sati u Istanbulu, a utakmice po skupinama počinju 16. rujna.

Foto: Uefa

SKUPINA A: Lyon, Rangers, Sparta (P), Brondby

SKUPINA B: Monaco, PSV, Real (S), Sturm

SKUPINA C: Napoli, Leicester, Spartak (M), Legia

SKUPINA D: Olympiakos, Eintracht, Fenerbahče, Antwerp

SKUPINA E: Lazio, Lokomotiv, Marseille, Galatasaray

SKUPINA F: Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjylland

SKUPINA G: Bayer (L), Celtic, Betis, Ferencvaroš

SKUPINA H: DINAMO, Genk, West Ham, Rapid Beč

>>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

 

Komentara 60

NA
Nabukadonozor7
12:40 27.08.2021.

Pomalo dosadilo usporedivanje i “guranje” Dinama prema Zvezdi. Dinamo je danas najveći hrvatski klub koji redovno igra u Europi, koji je dao igrače koji su osvojili svjetsko srebro i broncu, usporedite ga s nekim klubom sebi ravnim, a koji nije na prostoru bivše, nazovimo je države. Vidi se da mnogima to izgleda smeta.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
14:06 27.08.2021.

Tko je to ocekivao da Hajduk prođe ? , a da Osijek izbaci 20 puta Bugarskog prvKa , pa i Paok je skuplja ekipa iz jace lige od nase , Dinamo nema mir , stadion , navijace , ni medije a ni potporu lgbt grafonacelnika , kako on moze i takvim uvjetima postojati kao klub uopce ?

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:59 27.08.2021.

Teške? Ima lakih konju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije