Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE REPREZENTACIJE

Dalić: Mijenjat ćemo dvije formacije, a oko popisa za SP nema puno nedoumica

Split: Konferencija za medije reprezentacije Hrvatske pred utakmicu s Francuskom
Miroslav Lelas/PIXSELL
19.09.2022.
u 11:17

Hrvatsku očekuju dvije važne utakmice u Ligi nacija, protiv Danske u Zagrebu i protiv Austrije u Beču. Izbornik Zlatko Dalić najavio je ta dva dvoboja i govorio o kandidatima za put u Katar.

Posljednji put prije okupljanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru, hrvatska se nogometna reprezentacija okuplja u Zagrebu. Hrvatsku očekuju dvije važne utakmice u Ligi nacija protiv Danske u Zagrebu i protiv Austrije u Beču. Izbornik Zlatko Dalić najavio je ta dva dvoboja i govorio o kandidatima za put u Katar.

– Očekuju nas dvije teške utakmice, pobjede nam mogu donijeti plasman na završnicu Lige nacija. Znamo koliko su bitne – rekao je u uvodu izbornik Dalić.

– Došli smo u situaciju da možemo biti prvi, to je prvi cilj. Četiri boda, pogotovo pobjeda u Zagrebu, nosi prvo mjesto. To će biti i priprema za Svjetsko prvenstvo jer priprema nema. Skupit ćemo se pet, šest dana prije i igrati utakmicu. Nemam puno nedoumica oko popisa za Katar, ali neke postoje. Zato ćemo pokušati u ovih sedam dana maksimalno iskoristiti vrijeme da riješimo te nedoumice.

– Govorio sam da Liga nacija nije moje natjecanje, sve teške poraze doživjeli smo tamo. To me frustriralo i smetalo, pa i što smo igrali četiri utakmice u 10 dana, to je bilo naporno i nismo bili spremni. Ali, evo, stvorili smo si sjajnu priliku da zaigramo za prvo mjesto. Bitan je plasman i zbog ždrijeba kvalifikacija za Euro u listopadu.

– Igrat ćemo 4-3-3 4-2-3-1, dati šansu igračima da se nametnu i iskoriste priliku na nekoliko upitnih pozicija. Vidjet ćemo, htio bih da svi na popisu dobiju minutažu. To će biti teško, ali utakmice su u tri dana i bit će prilike. Ovo su nam, kao što sam rekao, pripreme za Katar i prilika da učvrstimo samopouzdanje.

– Danci su u zadnje dvije godine jedna od najboljih reprezentacija Europe. Nisu mnogo gubili, nemaju izrazito kvalitetnih igrača osim Eriksena, ali su čvrsti i uigrani, djeluju impozantno, pogotovo doma. Mi smo u Kopenhagenu bili inferiorni u prvom dijelu, oni nisu iskoristili šanse i mi smo onda sa svježim igračima izdominirali i odigrali jako dobru utakmicu. Sad neće biti takva situacija, oni nam se hoće osvetiti za poraz. Nije nas dugo bilo u Zagrebu, bit će pun Maksimir nakon dvije godine, koliko može biti. Očekuje se i lijepo vrijeme. Bit će čvrsta, izjednačena utakmica u oba poluvremena i, ako nastavimo onako kako smo završili ciklus u lipnju, bit će dobro.

– Na poziciji desnog beka igrat će Juranović i Stanišić. Juranović igra u klubu i u dobroj je formi, a Stanišić ne igra u Bayernu, ali ne mogu ignorirati to što je igrao protiv Danske i Francuske i time je kupio mjesto za sada. Nadam se da će biti više na dispoziciji, ali što je – tu je. Šime je donio najpošteniju odluku, mučio se četiri godine s ozljedama, dolaze mlađi, postupio je korektno. Njegovu sliku na zastavi pamtit ćemo zauvijek.

Čolak igra sjajno, ali je peti napadač. Koga maknuti s popisa? Pričali smo koga staviti, njega ili Budimira. Ali igrao je odlično protiv Francuske i Danske, borben je. Čolak igra dobro, a tu su i Livaja, Budimir, Petković. Ne mogu zvati osam napadača! Pratimo sve lige i svaku utakmicu te pratimo svakog kandidata. Analiza je podrobna i kvalitetna. U Katar će ići kvalitetni i koji su zadovoljni i žele biti tu, nitko se neće osjetiti oštećenim. Nezadovoljni neće ići, to sam prošao, riješeno je i ne treba mi opet – izjavio je Dalić.

Ključne riječi

Komentara 8

BE
Berri
13:01 19.09.2022.

Zašto je zvao Lovru Kalinića? Kalinić ne brani loše, ali prima previše golova. Mislim da bi Hajduku bilo najpametnije zahvaliti se Kaliniću i dati šansu Karlu Sentiću.

VI
ViktorJ
12:05 19.09.2022.

Idemo Zlaja do zlata ovog puta... ništa nas ne smije zaustaviti!!!

Avatar utunelu
utunelu
14:32 19.09.2022.

danasnjem vrijeme možemo nazvati vrijeme vagine..a vas 2 niste procitali clanak do kraja hocete li biti tako sretne kad vas djeca napuste?sumnjam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije