Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TRI SETA

Kakav dan hrvatskog tenisa: Čilić pobijedio Đokovića i osvojio London

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/14
24.06.2018.
u 18:44

Đoković i Čilić odigrali su međusobno 15 mečeva, a naš tenisač slavio je samo u zadnjem odigranom u Parizu 2016. godine.

Veliki dan hrvatskog tenisa završio je na najbolji mogući način dvostrukim trijumfom. Nakon što je Borna Ćorić dobio Rogera Federera, istu stvar je ponovio Marin Čilić protiv Novaka Đokovića.

Nakon gotovo tri sata igre naš tenisač je slavio sa 5:7, 7:6(4), 6:3 u finalu Londona te tako stigao do druge pobjede protiv srpskog tenisača u njihovom 16. međusobnom meču.

Čiliću je to prvi naslov ove godine, a 18. ukupno.

Marin Čilić
1/13

Tijek meča: Čilić - Đoković 5:7, 7:6, 6:3

5:7, 7:6, 6:3 - Bez izgubljenog poena Čilić je dobio posljednji gem i osvojio 18. naslov u karijeri.

5:7, 7:6, 5:3 - Čilić je iskoristio drugu break loptu te stigao do 5:3 u odlučujućem setu te će sada servirati za naslov.

5:7, 7:6, 3:2 - Stvorio je Čilić dosta problema Đokoviću na njegov servis, iako nije imao break loptu. No, srpski tenisač iskoristio je tek četvrtu gem loptu.

5:7, 7:6, 2:1 - Siguran početak oba tenisača u trećem setu.

5:7, 7:6 - Poveo je Đoković 4:1 u tie-breaku, no nakon toga je Čilić nanizao šest poena za drugi set 7:4.

5:7, 6:6 - Sigurno su oba tenisača odservirala te će odluka pasti u 13. igri.

5:7, 5:5 - Imao je Đoković meč loptu, no uspio je Čilić to spasiti.

5:7, 4:4 - Sigurni su i Đoković i Čilić na servis. U posljednja tri servis gema tek su jedan poen prepustili protivniku.

5:7, 2:3 - Đoković još nije prepustio poen Čiliću u svoja tri servis gema u drugom setu, srećom i Čilićev drugi servis gem bio je prilično siguran.

5:7, 1:1 - Imao je Đoković čak dvije break lopte na servis Čilića, no uspio je Marin to izvuči te stići do 1:1.

5:7 - Đoković je tek u 12. gemu došao do prvih break lopti, imao je njih tri, dvije je Čilić spasio, no ne i treću, pa je Novak dobio prvi set.

5:5 - Marin sigurno drži servis, najviše što je dopustio Đokoviću na svoj servis gemu s dva poena, čak nijednom srpski tenisač nije došao ni do 40:40.

3:4 - Veliku je priliku sad propustio Čilić koji je imao 0:40 na servis Đokovića, a nakon toga još i dvije break lopte, no nije ih iskoristio.

3:3 - Izuzev trećeg gema seta oba tenisača sigurno drže svoj servis.

1:2 - Nakon što je Čilić sigurno dobio svoj servis gem, imao je break loptu na servis Đokovića, no nije ju iskoristio.

0:1 - Đoković je prvi servirao u finalu i uz male poteškoće stigao do vodstva.

 

Komentara 146

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:52 24.06.2018.

Naši sportaši su zadnjih dana, a i sljedećih 20 dana glavni likovi u tri globalna sporta. Nogometaši nas čine ponosnima na svjetskom prvenstvu u Rusiji koji gleda cijeli svijet. Hrvatska pobjeda protiv Argentine je broj jedan trending vijest u svjetskimm medijima i youtube od Japana do USA. Tenisači Čilić i Ćorić igraju finala danas, i glavni favoriti su za osvajanje Wimbledona, najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu, a 7. srpnja se u UFC-u bori Stipe Mičić, brani tituli u teškoj kategoriji, pa koja nacija osim Hrvatske se još može pohvaliti da ima sportaše u sportovima koji su globalni i super popularni te u centru pažnje cijelog svijeta? Pa jedna Kina koja ulaže milijarde u nogomet bi dala sve svoje olimpijske medalje da imaju svoju reprezentaciju na svjetskom prvenstvu, tenisače u finalima velikih turnira i UFC borca koji je trenutno najjači čovjek na svijetu.

VL
VladoEsseker
18:46 24.06.2018.

Bravo Marine svaka ti čast,a sada po Wimbeldon.

IL
ilijan
15:58 24.06.2018.

Ajmo Marine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije