Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.04.2022. u 18:58
Najstarija Bjeličina uzdanica zabija za preokret u susretu i novo vodstvo Osijeka, a na kraju se ispostavilo - za nova tri boda i vraćanje na minus dva od vodećeg Dinama

Nogometaši Osijeka smanjili su zaostatak za vodećim Dinamom na vrhu ljestvice Prve HNL zteško izborenom 2-1 (2-1) domaćom pobjedom protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca u susretu 31. kola. 

Osijek je poveo u samom otvaranju susreta preko svog kapetana Mihaela Žapera (3), na 1-1 izjednačio je Niko Galešić (32), da bi novu i, pokazat će se, ključnu prednost domaćima osigurao Mihret Topčagić (45+2) u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Utakmicu u kojoj su mu "igrala" samo tri boda Osječani su krenuli na idealan način, Bralić je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru nakon dugog ubacivanja iz auta te je tjemenom prebacio loptu na drugu vratnicu do Žapera koji je primirio loptu i zatim preciznim udarcem sa 10 metara doveo svoj sastav u vodstvo.

16.04.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, NK Osijek - NK Hrvatski Dragovoljac. Kristijan Lovric Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ipak, nastavak nije bio u skladu s početkom, a gosti su iz svoje prve oasne situacije stigli i do poravnanja. Perićev udarac glavom nakon udarca iz kuta Ivušić je uspio samo kratko odbiti, a u startu na taj odbijanac najenergičniji je bio Galešić.

Udarac iz kuta prethodio je i pobjedničkom pogotku Osijeka, a ubačaj Lovrića glavom je u mrežu spustio Topčagić. Gosti iz Zagreba bunili su se kod suca Titlića, koji je označio kako će se igrati jedna minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a onda je po njenom isteku dopustio još dvije akcije domaćih i korner na isteku druge minute koji je doveo do pogotka.

Drugi Osijek sada ima 64 boda, dva manje uz utakmicu više od drugog Dinama, a pet više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Hrvatski dragovoljac je "zacementiran" na začelju sa 15 bodova, 11 manje od devete Istre 1961 te će se zasigurno vratiti u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.

16.04.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, NK Osijek - NK Hrvatski Dragovoljac. Antonio Mance Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

>> Navijač Hajduka u deliriju:

Osijek
Žaper 3', Topčagić 45'+2'
2-1
Hrvatski dragovoljac
Galešić 32'
HNL, 17:00, Gradski vrt, Osijek
Kraj
90' + 3' (Kraj)

Kraj je utakmice.

90'

Igrat će se još barem tri minute.

80'

Tek što je ušao, Mierez već tuče. Ali Šubarić je doista sjajan na vratima Dragovoljca.

Zamjena
78' (Zamjena)

Ulazi Mierez, izlazi Mance. Izlazi Nejašmić, a ulazi Brlek. Lončar je ušao umjesto Leovca.

69'

Uh! Topčina Lovrića, ali bacio se na to netko od dragovoljaca - dragovoljno. Moglo je ovo proparati mrežu u Gradskom vrtu.

65'

 

Javna opomena za Bristrića. 

Zamjena
60' (Zamjena)

Prva izmjena na utakmici. Topčagić uz pljesak navijača odlazi na klupu, u igri je Kleinheisler.

57'

Fiolić je u padu pokušao uputiti udarac na gol gostiju, no malo je zakasnio, pola koraka kratak nije baš najbolje zahvatio loptu u padu.

54'

Bristrić je uputio drugi pokušaj Dragovoljca na ovom susretu. Prvi je završio u mreži Osijeka, ali ovaj drugi ne.

49'

Nova velika prilika za Osijek! Mance je pucao, ali obranio je golman gostiju i to fenomenalno!

46'

Počeo je drugi dio u Osijeku.

Gol
45' +2' (Gol)

GOOOOL! Mihret Topčagiiiiić! Najstarija Bjelicina uzdanica zabija za preokret u susretu i novo vodstvo Osijeka. Bune se gosti jer kažu da je već bilo isteklo vrijeme, ali teško da im ta teorija drži vodu. Kraj je prvoga dijela. 

45'

Igrat će se još barem minuta.

35'

Lijepa koreografija Kohorte na sredini Istoka za proslavu 34. rođendana. 

Gol
32' (Gol)

GOOOL! Niko Galešić zabija za izjednačenje i to iz prvog udarca kojeg su gosti uputili u ovoj utakmici. Nakon ubačaja iz kornera očistili su nevolju s prve stative Osječani, ali je druga ostala prazna i Galešić je uklizao i ugurao loptu u mrežu.

24'

Ne prestaje s napadima Osijek. Čini se kako će Dragovoljac još jako kratko biti na ovom minimalnom zaostatku.

 

21'

Ubačaj s lijeve strane, Ivan Fiolić ga prihvaća i tuče, ali netko od braniča Dragovoljca to blokira u posljednji trenutak.

Žuti karton
18' (Žuti karton )

Evo i prvog žutog kartona. Slavko Bralić dobio je žuti karton zbog udaranja laktom. Stradao je Karlo Perić.

Gol
3' (Gol)

GOOOOL! Tek što je počela utakmica, Osijek već vodi. Žaper je zabio za rano vodstvo. Jedan aut izveo je Grgić, lopta je došla do Slavka Bralića koji glavom loptu prenosi na drugu vratnicu, a tamo se našao Mihael Žaper i lako pospremio to u mrežu.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Gradskom vrtu.

NENAD BJELICA

- Puno puta kažemo da sami sebi stvaramo pritisak. Jesmo favoriti u ovoj utakmici, ali igramo protiv suparnika koji je u zadnjim utakmicama pokazao visoku kvalitetu, imaju dobru energiju, momčad s koja praktički više nema što za izgubiti i to je najopasnije, rekao je Nenad Bjelica i dodao:

- Fokusirani smo samo na Dragovoljac, ne želimo se zamarati pričama što bi bilo kad bi bilo već nas zanima samo ova utakmica. Sigurno ćemo imati dovoljno posla kako bismo došli do nova tri boda, a kasnije ćemo razmišljati o ostalim utakmicama.

SASTAVI

Osijek: Ivušić - Grgić, Bralić, Čeberko, Leovac - Fiolić, Nejašmić, Žaper, Lovrić - Mance, Topčagić

Bjelica  na raspolaganju neće imati Miju Caktaša zbog kartona niti kapetana Milu Škorića i Vedrana Jugovića zbog manjih ozljeda.

Hrvatski Dragovoljac: Šubarić - Majstorović, Smolčić, Markovina, Galešić, Jurišić - Bristrić, Brtan, Hodža, Frigan - Perić

NAJAVA

Hrvatski dragovoljac gost je Gradskog vrta  od 17.05 sati kada Bijelo-plave očekuje jedna od onih utakmica za koje su mnogi unaprijed upisali bodove.

Komentara 1

Avatar petrolio
petrolio
19:10 16.04.2022.

osijek rutinski?? jedva su se provukli! obje momčadi imale su po 4 udarca u okvir gola!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije