Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE BIO NAJUTJECAJNIJI?

Uz Max, Vecernji.hr i Sportal.hr birajte omiljenog sportaša

Max naslovnica
Max
01.07.2011.
u 08:02

Pobjednika ćemo nakon pet krugova glasovanja proglasiti u Maxu u broju od subote, 6. kolovoza

Večernji list je za 20. godišnjicu Dana državnosti 25. lipnja proveo veliku anketu "20 najzaslužnijih za Hrvatsku".

Ispitali smo gotovo 15.000 čitatelja koji su među dvadeset najzaslužnijih uvrstili čak pet sportaša: Janicu Kostelić, Dražena Petrovića, Gorana Ivaniševića, Zvonimira Bobana i Ivicu Kostelića. Odmah iza prvih dvadeset poredana je još jedna sportska reprezentacija: Davor Šuker, Miroslav Blažević, Ante Kostelić, Blanka Vlašić, Lino Červar, Krešimir Ćosić, Robert Prosinečki, Mirko Novosel... To je najbolja potvrda koliko su sportaši važni naciji, koliko im Hrvati vjeruju i koliko su sportski heroji omiljeni u narodu.

Poneseni tim uspjehom, Max kreće u veliku ljetnu akciju – tko je od velikana najviše obilježio hrvatski sport od 1991. do 2011. godine?

Dakako, nije moguće pronaći egzaktan kriterij po kojem bi se utvrdilo što je veće ili važnije. Usporedbe su nemoguće i zapravo nepotrebne. Svi ti grandiozni uspjesi ostaju zapisani zauvijek. Naša akcija zapravo je još jedno podsjećanje na to koliko se možemo ponositi svojim sportašima. I najtočnije, to je anketa kojom birate najomiljenijeg hrvatskog sportaša.

Izabrali smo u konkurenciju 32 karizmatične sportašice i sportaša. Mogli smo još toliko jer izvan konkurencije ostali su i mnogi olimpijski i svjetski prvaci, veliki sportaši...

Morali smo izabrati 32 za šesnaestinu finala. Prvi krug glasovanja na portalima Vecernji.hr i Sportal.hr počinje 1. srpnja i traje do četvrtka, 7. srpnja. Čitatelji će klikom moći birati 16 sportaša za drugi krug. U izboru, prema vašim glasovima, ostat će prvih 16 sportaša, među kojima ćete izabrati njih osam u drugom krugu od 8. do 14. srpnja.

U četvrtfinalu ostaje osam sportaša za glasovanje od 15. do 21. srpnja. Njih četvero proći će u polufinalni krug od 22. do 28. srpnja i poslije toga ostaje njih dvoje za veliki finale u tjednu obilježavanja Oluje i Dana pobjede – od 29. srpnja do 4. kolovoza.

Pobjednika, sportaša koji je prema vašim glasovima najviše obilježio 20 godina samostalnosti hrvatskoga sporta, proglasit ćemo u Maxu u broju od subote 6. kolovoza.

Birajte na ovom linku!

Komentara 10

SA
Sandi
11:46 01.07.2011.

Zašto od 1991 ???!!!!! Mate Parlov ?? Matija Ljubek ??

AN
Andreeejjj
15:18 01.07.2011.

ŠUKER????????????? Pa tu škrticu i licemjera ne voli ni njegova rodjena majka, kamoli bilo tko drugi!!!

Avatar Pivica
Pivica
09:52 01.07.2011.

Iz vlastitog iskustva tvrdim Šuker je najpoznatiji hrvat u svijetu. Za njega znaju čak i u najsiromašnijim dijelovima svijeta kao što su Honduras ili Angola gdje televizor ima samo dobrostojeći stalež.Kockaste dresove s njegovim imenom ima širom svijeta a toto je i logično jer nogomet je najgledaniji sport u svijetu za razliku od skijanja iako je Janica najuspiješnija naša sportašica svih vremena .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije