Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokejaši Zagreba dobro ušli u novu sezonu

Uz dobar početak u IHL ligi, klub pokrenuo projekt "Postani hokejaš"

02.11.2023.
u 13:34

KHL Zagreb nedavno je primio vrijednu nagradu tvrtke Company of the world koja ga je uvrstila među 7,2 posto neprofitnih udruga u Hrvatskoj

Hokejaši na ledu Zagreba sjajno su krenuli u novu sezonu.  Nakon gostovanja kod Slavije Junior u Zalogu (2:3, nakon produžetaka) i domaćeg poraza od prošlogodišnjih finalista IHL lige, Triglava iz Kranja (2:5), Zagreb je upisao dvije pobjede.

Prvo protiv Maribora (7:3), a potom protiv gradskog suparnika, Medveščak Admirala (4:3 nakon kaznenih udaraca).

Nakon četiri odigrana Zagreb se nalazi na petom mjestu IHL lige sa šest osvojenih bodova.

Sljedeći susret Zagreb igra 4. studenog kod kuće protiv Jesenica, a potom slijede gostovanja kod Vojvodine (11. studeni) i Crvene Zvezde (12. studeni). 

 - Unatoč izazovima i promjenama u momčadi, naši igrači pokazali su iznimnu predanost i borbenost na ledu što pokazuju i sami rezultati.

Osim naše seniorske momčadi, svjedočili smo i izvanrednim uspjesima naših mlađih selekcija. Oni kontinuirano pokazuju svoj potencijal i predstavljaju nas u najboljem mogućem svjetlu.

To je obećavajući znak za budućnost hokeja na ledu u Hrvatskoj – rekao je Stjepan Zovko, predsjednik kluba.

U mlađim kategorijama, momčad Juniora U20 ostvarila je uvjerljive pobjede nad svojim suparnicima. Prvo su nadigrali Mladost (10:5), potom Medveščak mladi (17:3).

Mlađi Juniori U17 su također imali uspješan start, pobijedivši Mladost (12:0), a tijesno su izgubili od Medvešćak Admirala (1:2).

 KHL Zagreb nedavno je primio vrijednu nagradu tvrtke Company of the world koja ga je uvrstila među 7,2 posto neprofitnih udruga u Hrvatskoj, prepoznajući ga kao jednu od najpouzdanijih organizacija koja posluje besprijekorno i uspješno u posljednje četiri godine. 

 - Ova nagrada naglašava predanost i vrijedan rad našeg kluba zajedno sa svim članovima i trenerskim kadrom.

Priznanje poput ovog pokazuje koliko smo ozbiljno posvećeni radu s našim članovima i kako s posebnom pažnjom ulažemo u razvoj najmlađih - dodao je Zovko. 

U cilju promocije klizanja i razvoja hokeja na ledu, KHL Zagreb pokrenuo je projekt "Postani hokejaš".

Projekt se sastoji iz dvaju međusobno povezanih dijelova - besplatne škole klizanja i uključivanja djece u hokejaše početnike.

Trenutačno se u programu škole klizanja nalazi 40-ak djece, a do kraja sezone očekuje se da će njih 200 proći kroz školu klizanja, pri čemu se nadaju da će njih 40-50 ostati u hokeju.

Svi sudionici programa dobit će početnu opremu za najam kako bi se roditeljima umanjio rizik od ulaganja u opremu u slučaju da dijete ne odluči nastaviti s hokejom.

Cilj je pretvoriti projekt u trajan program kako bi se širila svijest o dobrobiti klizanja i hokeja na ledu te omogućio razvoj tog sporta u Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije