Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambasada RH u Skoplju:

Uspostavljen je poseban tim za istragu, učinit će se sve da ne bude spekulacija

Instagram
08.04.2022.
u 15:19

"Naravno mi smo upućeni u slučaj. Naravno i da smo stupili u kontakt sa sivm bitnim institucijama za ovaj slučaj kao što su KBC Skoplje, MUP... Za sada je MUP uspostavio poseban tim koji će se baviti ovom istragom kako bi se došlo do točnih informacija. Toliko vam mogu reći, mi kao veleposlanstvo slučaj ne možemo komentirati"

Tragična vijest koja je potresla Hrvatsku, ali i šire područje, da je pod sumnjivim okolnostima ugašen život mladog hrvatskog rukometaša Denisa Tota potaknula je puno priča. 

U prvim verzijama se govorio da je Denis pretučen šakama, nogama i tupim predmetima u noćnom klubu Privilege u Skopju, a da su snimke iz tog kluba nekim 'čudom' nestale. Potom su izašle informacije kako je Denisu stalo srce, da je udario glavom o rinzol te da je to bilo dovoljno da ovog sportaša stavi u komu, a onda mu  i okonča život.

Što je istina teško da će se ubrzo saznati, ali ono što je sigurno je da se saznati - mora. 

Za mir obitelji, prijatelja, za međunardoni mir između naše države i Sjeverne Makedonije. Ova priča ne smije završiti bez jasnog kraja. Institucije moraju reagirati hitro, specijalno, detaljno. Izgubljen je mladi život, prerano i pretragično. 

Kontaktirali smo više puta ambasadora Sjeverne Makedonije u Zagrebu,  Milaima Fetaia koji nas uvjerava da ovaj slučaj neće biti gurnut pod tepih.

- Obavezno će se ići detaljno s istragom. Ravnateljica KBC-a kaže da nema tragova nasilja, da to nije ubojstvo. Da je reanimiran, ali da je na kraju umro. Došao je sa srčanim problemima. Predan je obdukciji, oni će detaljno reći što je bilo. Ono što je sigurno je da nije bio pod narkoticima, nije imao nikakve strane supstance u tijelu, u krvi.

Dodao je:

- Ja se nadam da će se jasno znati što je uzrok i da se neće ispostaviti da se radi o nasilnoj smrti. Žao mi je mladoga života, žao mi je što se ovako završilo, ali ne znamo još uvijek uzrok. Možda vi imate i više informacija od mene. Mi imamo ono što je službeno, što kažu ravnateljica KBC-a i MUP Sj. Makedonije. Iznimno mi je žao zbog svega ovoga. Hrvatska i Makedonija stoljećima grade svoje prijateljstvo i ne bih htio da se dogodi bilo šta što bi to narušilo - kaže veleposlanik.

Iz veleposlanstva RH u Skoplju nam se javila gospođa Nives Tiganj: 

- Naravno mi smo upućeni u slučaj. Naravno i da smo stupili u kontakt sa sivm bitnim institucijama za ovaj slučaj kao što su KBC Skoplje, MUP... Za sada je MUP uspostavio poseban tim koji će se baviti ovom istragom kako bi se došlo do točnih informacija. Toliko vam mogu reći, mi kao veleposlanstvo slučaj ne možemo komentirati. 

Što onda veleposlanstvo može učiniti?

- Mi možemo pružiti podršku i pomoć obitelji, to je konzularna međunarodno-pravna pomoć. 

Može li vam pomoći Veleposlanstvo Sj. Makedonije u Zagrebu? Koliko oni mogu utjecati i pomoći u ovom slučaju?

- Ovo se ipak dogodilo na teritoriju Sj. Makedonije. Mi smo u kontaktu sa svim potrebnim tijelima, čini se sve institucije da se ovaj slučaj razjasni. Kažem, MUP je javio da je formiran poseban tim koji će se baviti ovim slučajem - zaključila je. 

>>> Detalji o smrti Denisa Tota

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije