Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO BERLIN Englezi slavili protiv Nijemaca 2:1

Upson i Terry slomili Nijemce

19.11.2008.
u 23:00

Unatoč neigranju brojnih standardnih članova prve momčadi nogometaši Engleska su pobijedili Njemačku u Berlinu, u prijateljskom ogledu, s 2-1...

Fabio Capello nije imao na raspolaganju Rooneyja, Lamparda, Ferdinanda, Gerrarda, Ashleyja i Joea Colea, Heskeyja..., ali je uspio pobijediti vječnog rivala reprezentacije koju vodi, te je tako samo nastavio niz uspješnih utakmica na ovoj izborničkoj klupi.

I Njemačka je imala nedostataka u sastavu (nisu igrali Ballack, Lahm, Frings...), no engleski nogometaši koji su dobili priliku daleko su je bolje iskoristili.

Osim pogotka Patricka Helmesa, drugog strijelca Bundeslige, Njemačka gotovo da nije zaprijetila Jamesu, te potom Carsonu. S druge strane Engleska je djelovala daleko suvislije na terenu, makar su do vodstva došli uz veliku pogrešku domaćeg vratara Adlera koji je krivo procijenio let lopte iz kornera, a grešku je materijalizirao Upson.

Najbolju je igru Engleska pokazala nakon izjednačujućeg pogotka domaćina. Wright-Phillips je pogodio gredu, Defoe je imao dvije lijepe prilike koje je obranio Wiese, a pobjedu je gostima donio Terry u 84. minuti koji je na drugoj stativi dočekao ubačenu loptu, te je proslijedio u suprotni kut Wieseovih vratiju.

Engleska je igrala u sastavu: James - Johnson, Terry, Upson, Bridge - Barry, Downing, Carrick, Wright-Phillips - Agbonlahor, Defoe (još su igrali: Carson, Bent, Young i Crouch).

Prijateljske utakmice:
Njemačka - Engleska 1-2 (Helmes 63 / Upson 23, Terry 84)
Nizozemska - Švedska 3-1 (Van Persie 33, 48, Kuyt 90 / Källström 51)
Sjeverna Irska - Mađarska 0-2 (Torghelle 57, Gera 71)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije