Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIO NOSITI CVIJET

Unitedov Srbin razbjesnio Engleze, razlog je bombardiranje Beograda?

Nemanja Matić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
05.11.2018.
u 09:22

"Nema službenog razloga, ali je moguće da je Matić skinuo mak s dresa zbog vojne intervencije protiv njegove zemlje nakon završetka rata u bivšoj Jugoslaviji."

Srbijanski nogometni reprezentativac Nemanja Matić izazvao je mnogo komentara u Engleskoj jer je u subotu bio jedini igrač Manchester Uniteda koji u utakmici s Bournemouthom (2:1) koji nije nosio cvijet maka u čast poginulim britanskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu.

S Old Trafforda su poručili da je riječ o privatnim razlozima, a Matić, koji je ovaj simbol nosio dok je igrao u Chelseaju, nije se oglasio. Srbijanski mediji pišu da njihov veznjak odbio dati počast poginulim vojnicima zbog NATO-ovog bombardiranja Srbije 1999. u kojem su sudjelovali i britanski vojnici. Isto objašnjenje navodi i The Sun:

"Nema službenog razloga, ali je moguće da je Matić skinuo mak s dresa zbog vojne intervencije protiv njegove zemlje nakon završetka rata u bivšoj Jugoslaviji."

Navijači u Engleskoj ovaj su Matićev potez protumačili kao nedostatak poštovanja prema njihovoj zemlji pa se na društvenim mrežama mogu pročitati brojni negativni komentari.

>> Pogledajte ulaznice za Dinamovu povijesnu utakmicu

Komentara 52

TR
tramontana
09:42 05.11.2018.

A da ga na školovanje pošalju u Vukovar, Srebrenicu, Kosovo.

IJ
IJaSamAntinfašist
10:15 05.11.2018.

Šta je parazita na ovome forumu!?

Avatar heyhay
heyhay
10:17 05.11.2018.

Svi su krivi samo srbijanac nikad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije