Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real M. - Man U. 1:1

United izdržao Realovo "rešetanje", Modrić zapažen

cristiano ronaldo portal
PA/Pixsell
13.02.2013.
u 20:00

Luka Modrić ušao je u igru za kraljevski klub u 75. minuti kada je zamijenio Di Mariju.

Spektakl nad spektaklima u Madridu donio je utakmicu dostojnu finala Lige prvaka, nogomet na nuklearni pogon, u kojemu su oba pogotka postignuta – glavom. Najprije Welbeck nakon kornera Rooneya, a potom i Cristiano Ronaldo na teledirigiranu loptu Di Marije. Danny Welbeck postigao je samo jedan pogodak u posljednjih 27 utakmica, ali zabio je kad je najpotrebnije Unitedu. Ronaldu je, pak, ovo od 2003. godine sedmi pogodak glavom u Ligi prvaka, samo je Didier Drogba u tom razdoblju postigao više (osam).

- Uza sve njegove briljantnosti, moram se zapitati još nešto o Cristianu Ronaldu – postoji li uopće u svijetu bolji igrač glavom od njega? - primijetio je legendarni engleski centarfor Gary Lineker.

O Ronaldu je u istom stilu govorio i Alex Ferguson.

- U poluvremenu sam pitao Evru - zašto ga nisi zatvorio kod pogotka? A kad sam vidio snimku, ugrizao sam se za jezik. To je bila golčina, nevjerojatan, nezaustavljiv skok! Kakav odraz, kakvo zadržavanje u zraku... Mislim da smo ga ipak dobro kontrolirali, jer kad on primi loptu, možeš se samo pomoliti - kazao je Fergie.

Ronaldo je igrao briljantno, gotovo sam je vukao Real Madrid i nizao šansu za šansom, a junak Engleza bio je vratar Manchestera David de Gea s čak osam obrana. Real je uputio čak 28 udaraca prema vratima, od toga polovicu u okvir gola, United 13, devet u okvir, posjed je bio 56-44 za Real, domaćin je imao 10 prekršaja, gost 13...

- Šest godina proveo sam u Manchesteru, prihvatili su me kad sam bio dijete i poseban je osjećaj igrati protiv toga kluba. Osjećao sam veliki respekt. Manchester je bio sjajan u obrani, ali mi smo zaslužili zabiti više od jednoga pogotka. U uzvratu nemamo što čekati, mi ćemo preuzeti inicijativu - kazao je Ronaldo.

U gol-šansama Real je bio nadmoćniji, ali su Manchesterove bile izraženije. Van Persie je imao dvije meč-lopte, jednom je uzdrmao vratnicu, a drugi put Xabi Alonso počistio je loptu s gol-crte.

- Imali smo dobre šanse, ali nema smisla žaliti. Pa da nam je netko prije utakmice ponudio ovaj ishod, sigurno bismo ga prihvatili. Bila je ovo sjajna utakmica za publiku, a na ovoj razini ne možemo govoriti da je netko favorit za prolaz. Domaći teren i nije neka prednost - kazao je Van Persie.

I Luka Modrić bio je dio ovoga spektakla. Igrao je sasvim solidno posljednjih 15 minuta, a izbornik Igor Štimac, komentirajući za HTV, samo mu je komplimentirao.

- Luka je uspostavljao i održavao posjed lopte, odradio je ono što se od njega tražilo. Bio je dobar - kazao je Štimac.

Usput, Ryan Giggs upisao je svoj 150. europski nastup za Manchester United. Bernabeu je zapljeskao 39-godišnjem velškome velemajstoru...

Tijek utakmica pogledajte ispod u našem liveboxu.

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:21 13.02.2013.

Kakav pogodak Srne iz slobodnjaka,bravo ...

OB
-obrisani-
22:16 13.02.2013.

Sakhtar vs BVB 2:1 Douglas Costa joker sa klupe , gdje je nas Eduardo ?...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
20:08 13.02.2013.

Krece s klupe ? U svlacionicu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije