Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRČANI UDAR
Povratak na članak

Umro norveški plivač, aktualni svjetski rekorder na 100 m prsno

Dale Oen pronađen je u ponedjeljak na podu tuš kabine u Flagstaffu gdje se pripremao za Olimpijske igre u Londonu

Komentari 12

AN
anaMsicjar
16:39 01.05.2012.

Primjecuje li itko da je sve vise i vise tih srcanih zastoja medju sportasima...

VL
JM
ja-ma
16:44 01.05.2012.

E,sada stvarno mislim da sportaši uzimaju doping i to svi odreda.Pa i prije se treniralo i nastupalo,no sportaši nisu umirali ko na bojišnici.Čovječe,svaki drugi dan po jedan.

VL
OB
-obrisani-
17:18 01.05.2012.

nije ni čudo kaj sve uzimaju, u kakvim su sve problemima naši sportaši i sportačice, blanka, janica, plivačica sanja, ova skijašica iz rijeke....

VL
EX
excell
17:49 01.05.2012.

sve je to rezultat pretjeranih treninga u odnosu na tijelo potpomognuto još kojekakvim medikamentima iz raznih bočica

VL
Avatar Aahz
Aahz
18:04 01.05.2012.

Ne vjerujem da su dopinzi u tolikoj mjeri krivi za tolike smrti sportaša. Sve im svoje granice, pa tako i ljudsko tijelo. Kad se usporede rezultati danas i prije 30-ak godina, lako je uočiti da da se današnji sportaši izlažu puno većim naporima nego prije. Sad još uz to dodajte i puno više natjecanja i evo recepta za tragedije.

VL
ZA
zani
19:14 01.05.2012.

Steta za tako velikog sportasa i covjeka ! Isto tako mislim da bi bilo dobro dobiti rezultate obdukcije gdje bi se trebalo vidjeti zbog cega je nastao zastoj srca. Cinjenica je ta da su u mnogim slucajevima stimulansi uzrokovali smrt sportasa. Jos zabrinjavajuce je to da se u vitaminskim , mineralnim i drugim tabletama dodatne ishrane nasli sastojci stimulansa efedrina, amfetamina, kokaina i dr. Efedrin je takodjer prisutan u mnogim lijekovima protiv kaslja. Ako su stimulansi nesvjesno prisutni u tijelu tada se tijelo znatno teze ohladjuje, a posljedica je poremecaj u radu srca i dr. sto moze dovesti do smrti.

VL
CC
Chicago Chicago
19:40 01.05.2012.

Prava steta, momak je bio skroz sve za 5. Otvoren, srdacan, vrlo lako pristupacan, duhovit, vrhunski sportas i humanist, bez trunke arogancije, svijetski prvak i nosilac olimpijske srebrene medalje i star svega 26 godina. Prava steta, neka mu je laka crna zemlja.

VL
AN
Andreeejjj
20:13 01.05.2012.

R.I.P. mladom i vrhunskom sportisti :((( To je DOPING...NA VELIKU ŽALOST, kao u svim sportovima, jer danas NAŽALOST bez anabolika nema vrhunskih rezultata!? Zašto se to krije, kad svi znamo...JAVNA TAJNA i SRAMOTA!!!

VL
SA
sargu123
21:21 01.05.2012.

Vrlo jednostavno: Pretjerao je s treningom i srce nije izdržalo. Očito nije bio za to. Počivao u miru

VL
Avatar mohito
mohito
21:56 01.05.2012.

sve se cesce po netu pojavljuju price o nekim novim metodama dopinga za koji jos ne postoje nacini odkrivanja - tesko je reci dal je to razlog, ili stvarno nadljudski napori koji se ocekuju od vrhunskih sportasa (ili kombinacija i jednog i drugog), ali sve su cesci slucajevi preranih smrti tih mladih ljudi u naponu snage - velika je steta za ovog krasnog decka i vrhunskog sportasa - ako stvarno postoji \"nevidljivi doping\" ko sta se prica po webu, vjerojatno ce jednom i to biti dostupno otkrivanju - na zalost, izumitelji novih nacina dopinga uvijek su bar korak ispred onih koji se bave odkrivanjem...sve u svemu, na kraju od toga (i od nenormalnog pritiska zbog rezultata koji cesto prelazi normalne ljudske granice) stradavaju ovi mladi sprotasi...

VL
CC
Chicago Chicago
09:44 02.05.2012.

01.05.2012. u 21:21h sargu123 je napisao/la: Vrlo jednostavno: Pretjerao je s treningom i srce nije izdržalo. Očito nije bio za to. Počivao u miru ---------------------------------------- Kako javljaju istraga je u toku i u roku ca. dva-tri tijedna policija ce izaciaci sa rezultatima istrage. Bilo je nekoliko komentara na televiziji gdje se govori o primjecenoj mutaciji gena koji se javlja kod nekih sportista. To nemora da ima ikakve veze sa dopingom i bili cime slicnim, ali je primjeceno. Konkretno u ovom slucaju ja mislim da je razlog smrti najvjerojatnije rezultat vrlo napornih treninga (Alex Dale je trenirao 35 sati tjedno) na visini visoj od 2000 metara. Vjerujem da visina i izrazito naporni i dugi treninzi imaju nesto zajednicko i vrlo opasno.

VL
Avatar DucMan
DucMan
19:15 02.05.2012.

02.05.2012. u 09:44h Chicago Chicago je napisao/la: Bilo je nekoliko komentara na televiziji gdje se govori o primjecenoj mutaciji gena koji se javlja kod nekih sportista. To nemora da ima ikakve veze sa dopingom i bili cime slicnim, ali je primjeceno. ---------------------------------- Na žalost, to nema veze ni sa čim drugim nego sa dopingom. već dugo vremena sportski rezultati daleko premašuju prirodne mogućnosti ljudskog tijela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.