Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toliko za brod...

Ulaznica u jedriličarsku elitu stoji 500 tisuća eura

jedrenje (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/21
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
06.10.2012.
u 20:55

- Radimo na projektu da Hrvatska kupi svoj brod i natječe se na svih pet regata. Posadu bismo sastavili od naših olimpijaca, koji su na ideju već oduševljeno reagirali - kaže predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Hanžeković.

Najbolji hrvatski jedriličari više neće morati čeznutljivo gledati formulu na vodi. Sljedeće godine u ovo doba, u društvu britanskih, ruskih i španjolskih jedrilica na Adris RC44 regati u Rovinju, trebala bi biti i ona s hrvatskom zastavom!

- Radimo na projektu da Hrvatska kupi svoj brod i natječe se na svih pet regata koliko ih ima na \"touru\". Posadu bismo sastavili od naših olimpijaca, koji su na ideju već oduševljeno reagirali - izvijestio je predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Marijan Hanžeković.

HJS projekt neće moći realizirati bez jakog sponzora, a sasvim je izvjesno da će to biti Adris grupa, koja u jedrenje investira godinama. Osim cijene broda od oko pola milijuna eura, tu su još troškovi posade te putovanja.

- Budžet je oko 300 tisuća eura godišnje, što nije malo, ali ni nedostižno. Puno je važnije postati dio elitnog društva, a jedrenje pak nositelj našeg turizma.

Već se neko vrijeme šuška, a aktualiziralo se posljednjih dana s obzirom na zdravstveno stanje Zlatka Mateše, da bi ovaj ugledni zagrebački odvjetnik i sportski djelatnik mogao preuzeti HOO. No, o tome je odbio razgovarati te se okrenuo jedrenju na OI 2016.

- Ako ja ostanem na čelu Saveza i nakon izbora u prosincu, već od siječnja punom parom počinjemo pripreme za Rio - zaključio je Hanžeković.

U Rovinju će se danas znati svjetski prvak u RC44 klasi, a uoči zadnjih plovova u vodstvu je posada Aqua (VB), ispred Peninsule Petroleum (VB) te Cereefa (SLO).

Osim napete borbe za plasman, natjecatelji su jučer doživjeli posve neočekivanu dramu. U sudaru dviju jedrilica umalo je stradala supruga jednog od sudionika, Markusa Wiesera, koja je u jednom plovu sudjelovala kao gošća na krmi. Udario ju je pramčani kosnik, pala je u more, no srećom prošla je bez ozljeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije