Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedavno preminuli

Ulaz na stadion Herculesa 
nosit će ime Dubravka Pavličića

Dubravko Pavličić
Privatna fotografija
09.06.2012.
u 23:12

Ovih je dana opet bilo emotivno u Alicanteu. Čelništvo tamošnjeg prvoligaša Herculesa još je jednom gestom odalo počast nedavno preminulom Dubravku Pavličiću.

Naime, jedan od ulaza na stadion od sada će nositi Pavličićevo ime.

Prema broju pet koji je godinama nosio na Herculesovu dresu, grad i klub su odlučili da se \"peurta cinco\" od sada nosi ime Dubravka Pavličića, a osim memorijalne ploče, sve koji budu ulazili na sjevernu tribinu dočekat će oltar posvećen nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu koji je igrao na Euru \'96.

Za ovu priliku, ispred zida na ulazu na tribinu gdje je veliki pano s Dudinom fotografijom, kao i opis njegove karijere, Pavličićev zid bio je ukrašen i njegovim reprezentativnim dresom. Ceremonija, kojoj je osim gradskih otaca Alicantea i uprave kluba prisustvovao i Neven Pelicarić, hrvatski veleposlanik u Španjolskoj, bila je iznimno emotivna, doslovno svi su plakali i prije nego što je Pavličićev sin Tin održao govor zahvale.

– Moj otac rodio se u Hrvatskoj. Jako je volio Zagreb i Dinamo, ali je kao svoje posljednje počivalište izabrao Španjolsku i Alicante. Dudo je brzo saznao kako ga ljudi u Herculesu vole, ali na žalost nije vidio koliko ga cijene. To smo vidjeli mi, njegova obitelj. Hvala vam svima u ime svih nas Hrvata i u ime obitelji Pavličić. Hvala u ime našeg Dude – kazao je, među ostalim, Tin Pavličić.

Osim njega, prisutna je bila i Dudina supruga Višnja, kao i mlađi sin Luka i kći Tea, koja je dobila povelju da je ovaj dio tribine od sada posvećen njenom ocu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije