Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTIĆ U DRUGOM KOLU

Ukrajinka pobijedila Ruskinju pa oduševila onim što je nosila:  Bila sam u misiji za svoju zemlju

WTA 250 - Monterrey Open
Foto: DANIEL BECERRIL/REUTERS
1/4
02.03.2022.
u 08:40

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u utorak u drugo kolo teniskog WTA turnira u Monterreyu nakon što je sa 5-7, 7-6(3), 6-3 poslije dva sata i 20 minuta svladala Amerikanku Madison Keys

 "Bila sam u misiji za svoju zemlju", izjavila je u utorak, odjevena u plavu suknju i žutu majicu, Ukrajinka Elina Svitolina koja je u prvom kolu teniskog WTA turnira u Monterreyu pobijedila Ruskinju Anastasiju Potapovu.

"Sve što ovdje zaradim ići će za vojsku, hvala na podršci", izjavila je Svitolina koja je lagano sa 6-1, 6-2 pobijedila Potapovu, 81. tenisačicu svijeta.

Svitolina, koja je 15. na svijetu, u početku je razmišljala o bojkotu meča u znak prosvjeda protiv ruske invazije na njezinu zemlju. Svitolina je u ponedjeljak upozorila da će odbiti igrati protiv ruskih i bjeloruskih tenisačica, osim ako ne budu pod neutralnom zastavom. ATP i WTA su nakon toga objavili da Rusi i Bjelorusi mogu nastaviti sudjelovati na turnirima, ali "ne pod zastavom" svoje zemlje "do daljnjeg". Svitolina će u drugom kolu igrati protiv Bugarke Viktorye Tomove.

Tennis - WTA 250 - Monterrey Open - Club Sonoma, Monterrey, Mexico - March 1, 2022 Anasatsia Potapova shakes hands with Ukraine's Elina Svitolina after their first round match REUTERS/Daniel Becerril Photo: DANIEL BECERRIL/REUTERS
Foto: DANIEL BECERRIL/REUTERS

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u utorak u drugo kolo teniskog WTA turnira u Monterreyu nakon što je sa 5-7, 7-6(3), 6-3 poslije dva sata i 20 minuta svladala Amerikanku Madison Keys. 

Prvi set Martić je izgubila nakon što je na samom kraju izgubila svoj servis, ali u drugom nije popustila i dobila ga je i tie breaku. U trećem je setu američkoj tenisačici tri puta uzela servis i meč okončala u svoju korist. Ovo je bio njihov treći međusobni susret i druga pobjeda nad trenutačno 28. tenisačicom svijeta. U drugom kolu će Marftić igrati protiv Čehinje Marie Bouzkove, 81. na WTA ljestvici s kojom do sada nije igrala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije