Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Ukrajina svladala Sjevernu Makedoniju, zabila neobičan gol s više od 30 metara

Euro 2024 Qualifier - Group C - Ukraine v North Macedonia
DAVID W CERNY/REUTERS
14.10.2023.
u 17:21

U susretu s brojnim prilikama na obje strane Ukrajina je povela nakon pola sata igre. Sudakov je pucao, a lopta se odbila od jednog igrača Sjeverne Makedonije, promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara.

Važnu pobjedu na potencijalnom putu prema Europskom prvenstvu ostvarili su nogometaši Ukrajine koji su ove subote, kao domaćini u Pragu, svladali Sjevernu Makedoniju 2-0.

U susretu s brojnim prilikama na obje strane Ukrajina je povela nakon pola sata igre. Sudakov je pucao, a lopta se odbila od jednog igrača Sjeverne Makedonije, promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara.

Nakon toga su gosti bili bolji, ali su uporno propuštali prilike. U drugom poluvremenu je Ukrajina mogla slomiti suparnika, ali prvo Mudrik nije uspješno riješio situaciju jedan na jedan s golmanom Sjeverne Makedonije, a potom je goste dva puta spašavao okvir vrata.

Sve je zaključeno golom Ukrajinaca u 95. minuti kada je Karavajev primijetio istrčalog suparničkog golmana i u nebranjenu mrežu pogodio s više od 30 metara. Gol pogledajte OVDJE.

U toj skupini C Engleska je vodeća s 13 bodova, a druga Ukrajina sada ima deset. Po sedam bodova imaju Italija i Sjeverna Makedonija, ali Talijani imaju dvije utakmice manje od Ukrajinaca.

U skupini H su međusobno igrale posljednje dvije reprezentacije s ljestvice, a u Belfastu je Sjeverna Irska bez većih problema pobijedila San Marino 3-0.

Utakmica je riješena u uvodnih nešto više od deset minuta jer je toliko trebalo Sjevernoj Irskoj za dva pogotka. U petoj je zabio Smyth, a u 11. minuti Magennis za 2-0. Posljednji gol na susretu dao je McMenamin u 81. minuti.

Obje su reprezentacije ostale na svojim dosadašnjim pozicijama, Sjeverna Irska je pretposljednja, a San Marino posljednji. No, Sjeverna Irska je skupila šest bodova, a njen subotnji suparnik i dalje je na nuli uz razliku pogodaka 0-24.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije