Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA UKRAJINA

Ukić: Suigrači su me nakon četiri neuspjeha uveli u polufinale

Roko Ukić
19.09.2013.
u 20:02

– Ja sam tu samo na želju suigrača jer su me uspjeli uvesti u polufinale nakon četiri neuspjeha. Hvala im, kao i stručnom stožeru i navijačima – rekao je Ukić.

Košarkaška reprezentacija predvođena kapetanom Rokom Lenijem Ukićem ostat će upamćena kao generacija koja je srušila prokletstvo i nakon 18 godina plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Repešini izabranici svladali su Ukrajinu sa rezultatom 84:72 i upisali osmu pobjedu zaredom u Sloveniji.

– Ja sam tu samo na želju suigrača jer su me uspjeli uvesti u polufinale nakon četiri neuspjeha. Hvala im, kao i stručnom stožeru i navijačima. Bili smo bolji, rano smo prelomili i držali razliku. Što je najvažnije, nismo se pretjerano potrošili s obzirom na to da sutra imamo najvažniju utakmicu – rekao je Ukić.

Hrvatska je igrala presing preko cijelog terena.

– Da, izbornik je to tako priredio jer se oni inače ne snalaze u tome. Kad su smanjili na devet nije bilo panike, to je bilo zbog naših pogrešaka. Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme, pobjeda nije dolazila u pitanje.

Popravila su se i slobodna bacanja.

– Slobodna su varijabilna bacanja, nikad ne možeš reći koliko ćeš ih ubaciti. No, kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme.

Damir Markota je sa 12 koševa bio treći strijelac nakon Krune Simona i Bojana Bogdanovića.

– Teško je nešto reći nakon što Repeša priča 10 minuta, vjerojatno je sve rekao. Nakon toliko godina smo u polufinalu, pogotovo je to velika stvar za mene i Roka koji smo tu duže – rekao je Markota.

>> Hrvatska u polufinalu! Repeša: Priča je predobra da završi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije