Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA OTIŠLA U TURSKU

Ukić na SP s bubnjevima: Amerikanci su motivirani i moćni

Košarkaška reprezentacija (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
26.08.2010.
u 15:15

Letom za Istanbul završile su pripreme hrvatskih košarkaša uoči Svjetskog prvenstva u Turskoj, koje počinje u subotu. Prvi nam dvoboj odmah donosi spektakl protiv SAD-a.

Krešu Lončara pitali smo kako je doživio statistički podatak od 28 skokova, koliko su Amerikanci imali više od Grka u uvjerljivoj (87:59) pobjedi u Ateni.

- Od prve utakmice (sa SAD-om, op.a.) najbolje je ništa ne očekivati i probati je odigrati s guštom. Oni su atleti i lete, a nisu kao ja i Banić da se vrte samo ispod koša - rekao je Lončar te dodao:

- Nadam se da ćemo dobro šutirati pa da neće imati puno skokova. Uostalom, ako i izgubimo taj susret sa 50 razlike, a damo sve od sebe, nećemo žaliti. No, ja se ne bojim visokog poraza.

Kapetan Roko Ukić, koji je na SP krenuo s elektroničkim bubnjevima, osvrnuo se na igru američke vanjske linije:

- Prisutni su svugdje po terenu i vrlo su koncentrirani. Njihov je izbornik mudro izabrao one koji hoće i koji se žele dokazivati. Amerikanci i sa svojom petom reprezentacijom mogu biti prvaci ako su to igrači koji su spremni i koji su motivirani.

Koga je najteže čuvati od njihovih bekova?
- Meni Westbrooka jer ide "u kost", kroz tebe, dok je Rose najveći atlet.

Davor Kus, također jedan od onih koji bi mogao osjetit snagu pritiska američke linije, koja je Grke natjerala na čak 24 izgubljene lopte:

- Agresivnošću vas tjeraju na pogreške. I to na svim pozicijama, ne samo braničkim. Ne trebamo razbijati glavu ishodom tog susreta. Kakav god ishod bio, ne smije nas uzdrmati.

Prvi centar Hrvatske Ante Tomić prokomentirao je jesu li Amerikanci razbijanjem Grčke poslali poruku ostatku svijeta:

- Ne vjerujem da su nas htjeli zastrašiti. Definitivno nas nisu uznemirili tom pobjedom jer ništa se u našoj percepciji njihove snage nije promijenilo, još od ždrijeba.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:39 26.08.2010.

Još tekma nije ni krenula a hrvatski junaci već napunili gaće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije