Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JACEK KULIG

Ugledni lovac na talente: Luka Vušković je elita. Nije mu bilo lako, ali već se pokazao

Šibenik: HNK Šibenik protiv HNK Hajduk u 27. kolu Prve HNL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
04.04.2023.
u 09:46

Debitirao je u velikom porazu protiv Dinama, a već u idućoj utakmici, protiv Osijeka, postigao je svoj prvijenac. Žele ga neki od najvećih svjetskih klubova.

Iza Luke Vuškovića (16) najvažnijih je mjesec u njegovu mladom životu. Krajem veljače imao je 'vatreni' debi protiv Dinama na Maksimiru u kojem se Hajduk nije proslavio (4:0), a već idući tjedan krenuo je u susretu četvrtfinala Kupa protiv Osijeka i s ekipom proslavio pobjedu (2:1) te pritom zabio svoj prvi pogodak za seniore. Postao je najmlađi strijelac u povijesti nekog domaćeg nogometnog natjecanja.

– Bilo je teško i gusto. Recimo da sam gađao. Posvetio bih ovaj gol svom bratu – rekao je Luka nakon susreta. A inače je jako vezan za brata Marija (21) koji pokušava dokazati svoju nevinost nakon što je krajem prošle godine bio pozitivan na zabranjenu supstanciju eritropoetin. Igrač je HSV-a, ali zbog cijelog je slučaja suspendiran. Inače, obitelj Vušković već je naraštajima dio Hajdukove priče pa nije ni čudo da je Luka izrastao u poljudskog wunderkinda.

Od prve je minute igrao u svim HNL susretima odonda pa sada ima ukupno pet prvenstvenih nastupa. Otprije je poznato kako ga žele PSG i Manchester City, koji je poslao ponudu od 12 milijuna eura, a u utrku se uključuje i Real Madrid. Nema sumnje da će Vušković postati najveći izlazni transfer u povijesti Poljuda. Rekord trenutačno drži Nikola Vlašić koji je 2017. u Everton otišao za 10.8 milijuna eura. 

Poznati lovac na talente Jacek Kulig pozabavio se Vuškovićevom statistikom na svojoj Facebook stranici.

– Prve dvije utakmice Luke Vuškovića u hrvatskoj ligi nisu bile najlakše, ali već je uspio pokazati tračak svog nevjerojatnog potencijala. Osvojio je sto posto zračnih duela. Elitni talent – zaključio je. 

No, nije prvi put da vlasnik stranica Football Talent Scout piše o mladom Splićaninu...

– Luka Vušković proizvod je slavne akademije splitskog Hajduka. Brat je također jako talentiranog braniča Marija, igrača HSV-a. Luku se smatra jednim od najtalentiranijih braniča njegove generacije u Europi. Predodređen je za nasljednika ostalih iznimno talentiranih hrvatskih braniča koji su se pojavili prošlih godina, kao što su Joško Gvardiol i Josip Šutalo. On je potencijal svjetske klase – objavio je ranije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije