Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera klađenje

Uefu pogodio Bayernov napad, HNS traži istinu

Platini Marković
Goran Stanzl/PIXSELL
17.09.2010.
u 13:44

Glavni tajnik Uefe Infantino otkrio da predsjednik Michael Platini traži od europske policije da se bori protiv korupcije, ali zna da je to duga borba.

Nakon tužbe koju je u srijedu podiglo vodstvo njemačkog prvaka Bayerna protiv šefa disciplinske komisije Uefe Petera Limachera i tajnog agenta Robina Bokšića u kojoj se ističe kako je hohštapler Bokšić iznio tvrdnje po kojima je Bayern polufinalnu utakmicu Uefina kupa 2008. godine, protiv Zenita, prodao ruskoj mafiji, reagirao je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino.

Nismo optužili Bayern

– Moram priznati da smo iznenađeni i šokirani zbog takva Bayernova napada na Uefu. Naime, mi nikada i nigdje nismo rekli da je Bayern optužen, a kamoli kriv.

Prema pisanju Sterna i Bilda, Limacher i Bokšić optužili su sadašnjeg predsjednika Bayerna a tadašnjeg menadžera Ulija Hoenessa, člana upravnog odbora za financije Karla Hopfnera i još jednog neimenovanog Bayernova igrača za prodaju utakmice ruskoj mafiji. Bokšić i Limacher su u optužbama izjavili da je javni tužitelj pretraživao Hopfnerove kuće, a ujedno su iznijeli tvrdnje da je kod jednog neimenovanog igrača Bayerna pronađeno milijun dolara u gotovini kao i tragovi kokaina.

– Takve optužbe od prevaranta i šarlatana Bokšića ne možemo tolerirati i nećemo dopustiti da ugled Bayerna bude uprljan takvim insinuacijama – izjavio je član upravnog odbora Hopfner.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić jučer nije želio komentirati optužbe na Bokšićev račun.

– U svakom slučaju, kontaktirat ćemo s ljudima iz Bayerna jer smo zainteresirani da saznamo pravu istinu o Bokšiću. Naime, on je i nas optužio (slučaj Mamić i Marić, nap. a.).

Stvar pravosuđa

Što se HNS-a tiče, taj je slučaj završen.

Glavni tajnik Uefe Infantino rekao je:

– Borba protiv korupcije prioritet je Uefina predsjednika Michela Platinija, ali ta je borba vrlo teška. Upravo zato Platini želi europsku policiju da se bori protiv te bolesti na globalnoj razini.

Vodeći ljudi Uefe traže akciju policije i pravosuđa i to je zapravo jedino logično.

Komentara 6

Avatar zanusi13
zanusi13
13:49 17.09.2010.

Političar Platini je \"iznenadjen i uvredjen\"...

MI
milton
15:32 17.09.2010.

Dovoljno mi je bilo ga vidjeti i čuti samo jednom. Ako je on namještenik UEFE, onda je HNS za UEFU ništa nego FIFA.

Avatar klimavi
klimavi
16:23 17.09.2010.

Bayern ima muda i kredibilitet koji HNS neće imati nikada...bar dok Zvone Boban ne sjedne u fotelju predsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije