Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uefa uči igrače kako da se ne uvuku u namještanja

Michel Platini
AFP
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
30.11.2009.
u 17:49

“Bolje spriječiti nego liječiti”, nova je misao vodilja Uefe koja je namještanju utakmica odlučila doskočiti edukativno.

Čelna kuća europskog nogometa planira napraviti program kojim će, u suradnji s klubovima i nacionalnim nogometnim savezima, instruirati igrače i trenere kako da što bolje reagiraju odnosno da izbjegnu uvlačenje u skandale i namještanje utakmica.

Rezultati istraga koje su pokrenute diljem Europe izazvali su buru reakcija te su, smatraju u Uefi, kap koja je prelila čašu. Pošto nogometnoj mafiji, podzemlju i kladioničarima teško mogu stati na kraj, odlučili su preventivno djelovati u svome dvorištu te “izdri(b)lati” igrače i izvan terena.

– Moramo podijeliti odgovornost i zajedno s klubovima provesti program osvješćivanja mladih igrača i ostalih nogometnih djelatnika te ih upozoriti na rizike kojima se izlažu. To su nužne mjere opreza koje moramo poduzeti – poručuje Uefa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije