Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGREDI NA UTAKMICI

Uefa pokrenula postupak zbog povika 'Kosovo je Srbija', slijedi žestoka kazna

IMAGO/Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
15.09.2023.
u 21:51

Tijekom intoniranja gostujuće himne stadionom se orilo „Srbija, Srbija“, nakon čega su uslijedili slični povici. Reprezentativci Kosova su u 18. minuti napustili travnjak, a vratili su se nakon što se uzavrela atmosfera smirila te je ispražnjen dio tribine gdje su bili najžešći domaći navijači

Europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Rumunjskog nogometnog saveza, a nakon izgreda koji su se dogodili u Bukureštu na kvalifikacijskoj utakmici za EURO između Rumunjske i Kosova.

Skoro sat vremena trajao je prekid na spomenutom susretu u kojem je domaćin kasnije slavio 2-0. Ogled je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent „Kosovo je Srbija“, ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Tijekom intoniranja gostujuće himne stadionom se orilo „Srbija, Srbija“, nakon čega su uslijedili slični povici. Reprezentativci Kosova su u 18. minuti napustili travnjak, a vratili su se nakon što se uzavrela atmosfera smirila te je ispražnjen dio tribine gdje su bili najžešći domaći navijači.

Rumunjski nogometni savez sigurno će se suočiti sa žestokom novčanom kaznom, a vjerojatno će rumunjska reprezentacija morati odigrati utakmicu ili utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama.

 

Ključne riječi

Komentara 6

FR
FraneTente1861
00:14 16.09.2023.

Skandalozno.Pravi se prava frka jer se vidjela jedna Ustaska zastava na Rujevici dok cijeli stadion za cijelu utakmicu vrijeda Kosovare i skandira "Kosovo je Srbija" i za FIFA to se slicno kaznjava.FIFA uvijek nas maltretira!

PE
Pentagon
20:49 16.09.2023.

Treba kazniti prvo Srbiju koja je to potaknula (Vučićeva ekipa) pa onda i naivne Rumunje da im više ne padne na pamet vikati gluposti i vrijeđati Albance s Kosova.

FR
FraneTente1861
18:51 16.09.2023.

Ozren ti Kosovari su "nasa braca". General Ademi nas zapovjednik u Domovinskom ratu.Jedini u krvavu Jugu koji su dali potporu Hrvatima u borbu za nezavisnost od 1981 godine! Kosovari su se borili skupa s pripadnicama moje obitelji u HV, HVO i HOS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije