Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše trošili

Uefa kaznila City sa 60 milijuna eura i smanjila im broj igrača u LP-u!

Manchester City - Barcelona
Reuters (Ilustracija)
06.05.2014.
u 13:12

U svakom slučaju, Uefa je u posljednje vrijeme pokazala da nema popusta ni za velike klubove te da se svi moraju pridržavati njihovih pravila

Manchester City rigorozno je kažnjen od strane Uefe zbog kršenja Financijskoj Fair Playa (FFP). Komisija zadužena za provođenje FFP-a odlučila je kazniti City sa 60 milijuna eura kazne, jer je trošio više od svojih mogućnosti.

No, nije to sve! City će sljedeće sezone za Ligu prvaka smjeti prijaviti samo 21 igrača, a ne 25 te će osmorica morati biti iz njihove škole. Uz to, zabranjeno mu je podizanje plaće vlastitim igračima.

Manchester City ima pravo žalbe na ovu odluku, a engleski mediji pišu kako slična kazna čeka i francuskog prvaka PSG.

U svakom slučaju, Uefa je u posljednje vrijeme pokazala da nema popusta ni za velike klubove te da se svi moraju pridržavati njihovih pravila.

Komentara 4

Avatar emigrant
emigrant
16:53 06.05.2014.

Ovo se stari bogataši bore protiv novih bogataša koji prebrzo rastu.

VI
virkom
14:09 06.05.2014.

Ovo je stvarno dobra stvar. No međutim, smatram da bi najispravniji, ali vjerojatno i najradikalniji korak bio kada bi UEFA odlučila da u prvih 11 najmanje 4 ili 5 igrača iz vlastite škole igra. To bi držalo mlade dečke doma, to bi povećalo regionalni interes za nogomet jer domaći dečki igraju, to bi ojačalo male klubove koji kvalitetno proizvode mlade igrače. Ne mislim tu sada samo na Dinamo, vec i na klubove iz Poljske, Češke, Slovačke, Švedske pa i male klubove iz lige petice kao npr. Mönchengladbach ili Mainz ili ili ili....

SV
sven222
13:36 06.05.2014.

a Barcelona i Real kao troše samo ono što zarade ??? koja je razlika dizanja kredita i ulaska svježe love....skoro je negdje pisalo da su i Real i Barcelona dužni svako preko 400 miliona eura za kredite....koja glupost...onda bi UEFA trebala uvesti koliko klubovi godišnje smiju dati za ugovore igrača i onda bi se možda i izjednačila kvaliteta...ali najači i najzaduženiji su protiv toga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije