Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA

Uefa izbacila Osasunu i Antu Budimira iz europskih natjecanja

Copa del Rey - Final - Real Madrid v Osasuna
Marcelo del Pozo/REUTERS
23.06.2023.
u 21:22

Vrhovni sud je u siječnju 2023. potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata. UEFA je nakon provedne istrage kaznila Osasunu izbacivanjem iz Konferencijske lige.

Europska nogometna federacia (UEFA) izbacila je Osasunu iz Europe, objavio je španjolski klub na svojim stranicama. Osasuna, za koju igra hrvatski napadač Ante Budimir, je izbačena iz europskih klupskih natjecanja jer je njena bivša uprava osuđena za namještanje utakmica u španjolskom prvenstvu 2014. godine.

Vrhovni sud je u siječnju 2023. potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata. UEFA je nakon provedne istrage kaznila Osasunu izbacivanjem iz Konferencijske lige.

"Inspektori UEFA-e smatraju da je presuda Vrhovnog suda kojom je osuđeno nekoliko bivših direktora kluba dovoljan razlog za isključenje Osasune iz europskih natjecanja i to devet godina nakon činjenica," objavio je klub najavivši žalbu.

"Spremni smo na najgore, ali nastavljamo živjeti uz moto koji nas je pratio u rekonstrukciji kluba zadnjih devet godina: Osasuna se nikad ne predaje. Branit ćemo svoja prava i prava naših navijača istom snagom kojom nas oni bodre svakog vikenda, istim trudom kojim su naši igrači i stručni stožer zasluženo izborili mjesto u sljedećem izdanju Konferencijske lige," dodaje se iz kluba.

VEZANI ČLANCI:

Klub iz Pamplone je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Primere, a ako žalba bude odbijena, Osasunu će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu zamijeniti Athletic Bilbao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije