Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PLAN

UEFA dodatno pomaže velikim klubovima, odsad će u Ligu prvaka uz pozivnice?

Reuters
29.03.2022.
u 13:27

Sama ideja od Superlige se razlikuje samo po tome što se radi o dva kluba, ali to ne znači da u budućnosti pozivnice neće dobivati još više njih koji se regularno nisu kvalificirali u natjecanje.

Europski nogometni savez (UEFA) razmatra ponuditi dva mjesta u Ligi prvaka klubovima na temelju "povijesnih zasluga", po sustavu wild card ili posebnih pozivnica, tvrdi španjolski list Marca.

Zamjenik generalnog direktora Uefe Giorgio Marchetti rekao je da UEFA razmišlja o pozivnici za dva kluba koji se ne bi plasirali u Ligu prvaka,  ali da odluka o tome neće biti donesena prije 2024. godine.

UEFA želi nagraditi klubove koji su bili uspješni u natjecanjima u razdoblju od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani. 

Primjerice, ako Chelsea nije među četiri najbolje momčadi u Premier ligi i ne izbori plasman u Ligu prvaka, a osvojio je to natjecanje u posljednjih pet godina, UEFA bi mu dala pozivnicu. 

Dodatno mjesto mogao bi izboriti klub koji se iz pete najjače lige prema Uefinom koeficijentu nije kroz svoju ligu plasirao u najjače europsko natjecanje, a zasad je to ili portugalska ili francuska liga.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Django
Django
13:52 29.03.2022.

Svinjarija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije