Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJI I DRUGA OPCIJA

UEFA će zbog Dinama povući radikalan potez. Zajec otkrio o čemu se razmišlja: 'Ako budemo tamo...'

Atena: Utakmica AEK i Dinamo u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
14.03.2024.
u 09:11

Zbog svega što se prošlog ljeta dogodilo u Ateni bilo bi naprosto nemoguće organizirati finale Konferencijske lige

Ne priča se o tome preglasno, barem ne dok je na rasporedu uzvratni susret osmine finala. No, što ako Dinamo zaista dođe u finale Konferencijske lige? Naravno, odigrat će se i ta utakmica, kao i svaka druga, na nož, pa tko bude bolji odnijet će europski pehar u svoje vitrine. No, nije toliko problem u samoj utakmici, već u mjestu na kojem bi se finale trebalo igrati. Naime, tako je valjda "grah pao", od svih stadiona u 55 zemalja članica Uefe igrat će se baš na stadionu AEK-a u Ateni. Na istoj onoj OPAP Areni ispred koje je sredinom kolovoza bilo "svega i svačega" prije utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu kvalifikacija Lige prvaka.

Naravno, iz krovne europske nogometne federacije nisu mogli znati što će se i hoće li se uopće dogoditi ono što se zbilo pred AEK-ovim stadionom u trenutku kad je ta arena izabrana da bude domaćin finala ovosezonske Konferencijske lige. Uefa je domaćina Atenu izabrala na jednom od svojih sastanaka potkraj lipnja. Nemili događaji pred utakmicu AEK-a i Dinama koja je kasnije pomaknuta dogodili su se tek nešto više od mjesec dana nakon što je odabir pao na OPAP Arenu.

Atena: Utakmica AEK i Dinamo u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
1/32

Valjda je onda i sudbina tako htjela pa je Dinamo, nakon što ga je u onom trileru AEK poslao u doigravanje Europske lige, ispao i iz nje. Podsjetimo, maksimirski plavi nisu uspjeli ući u Europsku ligu niti nakon što su na Maksimiru u prvoj utakmici slavili s 3:1. Česi su u uzvratu sve preokrenuli i pobijedili rezultatom 4:1. To je sastav Sergeja Jakirovića gurnulo u Konferencijsku ligu.

Iz Uefe se dosad nisu ozbiljnije bavili mišlju o tome što će učiniti ako Dinamo bude u finalu. Ili su računali da će Dinamo ispasti, što, ruku na srce u jednom trenutku jesenske polusezone uopće nije bilo nemoguće... Ili se već u rukavu imala B-opcija. A da je tome tako, otkrio je novopečeni predsjednik Dinama, Velimir Zajec. U jednom intervjuu kojeg je dao grčkoj televiziji uoči uzvratnog ogleda s PAOK-om rekao je:

- Nadam se da možemo doći do finala. Ako se to dogodi, bit će vrlo teško to tamo organizirati pa će se finale igrati u Češkoj.

Dinamo brani prednost od 2:0 iz prvog dvoboja odigranog prije tjedan dana u Zagrebu.

Komentara 5

Avatar CUBE
CUBE
12:25 14.03.2024.

A što ne bi delili koefcijente bratski ko nekada pa da se mi na račun dinama obogatimo lepo

ZA
!zagreb!
12:07 14.03.2024.

Čim vi o tome sad pričate a to je još jako daleko ništa od toga. Još ćemo ispasti i od ovog PAOKa.

KU
kublajkhan
11:30 14.03.2024.

Dinamo osvaja Konferencijsku, Rijeka prvenstvo, Lokomotiva kup, hajduk broji članove iz tommya

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije