Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

U Zagrebu prikazan film kakav se rijetko viđa, evo o čemu se radi: 'Danas takvih priča više nema'

Zagreb: Premijera filma Race for glory: Audi vs. Lancia
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
14.02.2024.
u 18:23

'Kroz ovaj film prenosi se sva emocija, strast i želja za pobjedom u najtežem natjecanju na svijetu'

U Kaptol boutique cinema u Zagrebu održana je premijera filma “Race for Glory: Audi vs. Lancia” o rivalstvu između njemačkog Audija i talijanske Lancie na Svjetskom prvenstvu u reliju 1983. godine. Događaj je okupio brojne ljubitelje automobilizma te je bio sjajna prilika da svi prisutni dožive uzbudljivu priču o suparništvu dva automobilska giganta kroz prikazivanje atraktivnih lokacija i dinamičnih scena utrkivanja.

– Posebno mi je drago da je organizator Croatia Rally odlučio ovu premijeru filma kakav se rijetko viđa na velikom platnu napraviti i kod nas. Dvoboj dviju relijaških i automobilskih ikona, Audija i Lancie kroz ovaj film prenose svu emociju, strast i želju za pobjedom u najtežoj automobilističkoj ligi na svijetu, WRC-u – rekao je Vilim Prodan, hrvatski reli vozač.

Viliam dodaje kako je film vjerno donio prikaz napetosti između samouvjerenih i perfektnih u pripremi Nijemaca i s druge strane snalažljivih Talijana koji su pokazali da su spremni na sve.

– U današnje moderno vrijeme takve igre nisu moguće kao što su tada bile, ali zato, romansa i draž sporta koje su tad postojale bojim se da nećemo više uživati u njima. Situacija u reliju danas je drugačija. Odnosi s vozačima uvijek su profesionalni i nema nekih trzavica, bez obzira na vrstu natjecanja ili lige – rekao je Prodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije