Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
73. memorijal Borisa Hanžekovića

U Zagrebu počinje trodnevni atletski spektakl. Na Trgu bana Jelačića natječu se daljaši

storyeditor/2023-09-07/PXL_070923_102962032.jpg
PIXSELL
08.09.2023.
u 13:52

Lani su preko osam metara skočila oba naša daljaša – Filip Pravdica (8.04) i Marko Čeko (8.00). Vrlo atraktivnu listu daljaša predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle, čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 8.27, a osobni rekord čak 8.69 metara.

Danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića počinje trodnevni atletski spektakl – 73. memorijal Borisa Hanžekovića. Danas će se natjecati daljaši, u subotu kod zagrebačkih fontana kuglači, a nedjelja je rezervirana za sve ostale discipline.

Ne mogu obećati osobni, ali...

– Kako je kraj sezone, ne mogu obećati da ću skočiti osobni rekord, ali dat ću sve od sebe da moji skokovi budu što duži – rekla je srpska atletičarka Milica Gardašević, prvakinja Mediterana, osvajačica zlatne medalje na Europskim igrama u Poljskoj ove godine.

Rekord mitinga je 6,96 metara?

– Bilo bi sjajno kada bi ga nadmašila je bi to značilo da sam skočila osobni rekord. Ali, ponavljam, kraj je sezone. Mislim da će moj prvi skok preko sedam metara morati još malo pričekati, recimo sljedeću sezonu. Opet, drukčiji su uvjeti skakanja na stadionu, nego ovdje na Trgu, gdje je zaletište na povišenom podiju i s potpuno drukčijom podlogom. U svakom slučaju bit će zabavno. Vjerujem da će gledatelji uživati u programu – istaknula je Milica.

VEZANI ČLANCI:

Mnogi vas uspoređuju s Ivanom Vuletom?

– Gode usporedbe s aktualnom svjetskom prvakinjom. Velika je razlika u godinama između nas dvije i nitko sretniji od mene da nadmašim njezine rezultate – zaključila je Milica.

Paola Borović lani je skakala na Trgu, ali danas neće.

– Odlučila sam nastupati u nedjelju, u troskoku, svojoj jačoj disciplini. Vjerujem da će gledatelji i danas vidjeti pravi spektakl, uvjerena sam da će vidjeti skokove daljaša preko osam metara, a nadam se da će i u ženskom dalju vidjeti skokove blizu sedam metara. Uz Milicu nastupa sjajna Britanka Jazmin Sawyers, koja ima osobni rekord sedam metara – rekla je Paola.

Pada li rekord Šišigine?

Lani su preko osam metara skočila oba naša daljaša – Filip Pravdica (8.04) i Marko Čeko (8.00). Vrlo atraktivnu listu daljaša predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle, čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 8.27, a osobni rekord čak 8.69 metara. Najveći konkurent bit će mu još jedan finalist iz Budimpešte William Williams, inače dvoranski prvak SAD-a, koji ove godine skače 8.23. Pozornost svakako zaslužuje i odlični Australac Liam Adcock (8.15) te dvostruki svjetski juniorski prvak Erwan Konate. 

VEZANI ČLANCI:

Jedan od najstarijih rekorda zagrebačkog mitinga drži Olga Šišigina na 100 metara prepone. Olimpijska pobjednica iz 2000. godine prije 24 godine istrčala je u Zagrebu 12,60 sekundi. No to bi se u nedjelju 10. rujna moglo promijeniti jer lista sudionica te utrke na 73. memorijalu Borisa Hanžekovića uistinu je impresivna. Predvodi je aktualna olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja iz Budimpešte Jasmine Camacho-Quinn, čiji je osobni rekord 12.26, dok je ove sezone trčala 12.31. Osim nje na stadionu Mladosti trčat će i aktualna europska prvakinja Pia Skrzyszowska te Nadine Visser i Amoi Brown, sve tri s osobnim rekordom 12.51 sekundu.

U takvoj konkurenciji prigodu za nastup imat će i hrvatska prvakinja Ivana Lončarek te naša sjajna juniorka Klara Koščak pa će ova utrka zasigurno privući veliku pozornost hrvatskih ljubitelja atletike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije