Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjoeuropska liga

Prtenjača uprtio boksačima Sesveta put do trofeja!

Boks
Foto: Dražen Brajdić
17.05.2015.
u 16:08

U finalu održanom u Sesvetama, domaćini su pobijedili Komarno Sharkse sa visokih 16:4

U svom prvom nastupu u Srednjoeuropskoj BoxingOne ligi, Boksački klub Sesvete otišao je dokraja i osvojio to natjecanje kojeg su činili iz klubovi Hrvatske, Srbije, Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Crne Gore.

U finalu održanom u Sesvetama, domaćini su pobijedili Komarno Sharkse sa visokih 16:4 pri čemu je pobjednik bio poznat već nakon pete borbe koju je gostujući boksač Kliučakas morao predati Nijemcu u dresu Sesveta zbog ozljede arkade.

U tom trenutku bilo je 10:0 i gosti nisu više mogli preokrenuti. Jesu oni dobili dvije borbe zaredom (Mađari Iraly i Harsca) no to je bilo prekasno. Nakon što su Nijemci Stang i Schierle te Rus Azerov doveli Sesvete u vodstvo 7:0, prijelomnu pobjedu za kasnije pobjednike izborio je kapetan domaćina Stipan Prtenjača (60 kg). Naime, upravo tu borbu izabrali su Slovaci kao džoker borbu, onu koja ne donosi dva nego tri boda i to što je procijenjen kao najslabija karika kao da je Stipana dodatno stimuliralo:

- Ja volim pritisak i izazove. Od tog istog borca izgubio sam dok se on spemao za Olimpijske igre u Londonu, no ovaj puta sam ga slomio sa visokim tempom i agresivnošću, baš kao što sam činio u svih pet ligaških mečeva ove sezone. Osim toga, uz nas su bili i naši navijači kao vjetar u leđa - kazao je Stipan.

Za goste iz Slovačke nije nastupio niti jedan Slovak, ali jesu šestorica Mađara i tri Litvca. S druge strane, Sesvećani su u svojim redovima imali tri Nijemca, dva Rusa i četiri Hrvata od kojih je izgubio samo Sanjin Pol Vrgoč, dok su S. Prtenjača, D. Plantić i Čalić pobijedili na bodove.

Finale je iz prvog reda pratio je i direktor lige Szilard Dolla koji zamjerke na suđenje imao jedino u drugoj borbi (Schierle - Kozak), no na koncu ipak nije požalio što su on i vodstvo lige domaćinstvo dodijelili Sesvetama.

- Možda smo očekivali više gledatelja od tisuću, no uz saznanje da se u isto vrijeme igrao najveći hrvatski nogometni derbi i ovo je zadovoljavajuće. Za standardne naše lige ovo je bila sasvim solidna organizacija - kazao je Dolla.

>> Prtenjača: Motiv su i dvostruke premije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije