Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na travi

U Sv. Ivanu Zelini turnir svjetske lige: Očekuje nas vrhunski hokej

Hokej na travi
Večernji list
27.06.2014.
u 13:50

- Turnir će se igrati na novom igralištu s umjetnom travom i njegova izgradnja ne bi bila moguća bez velike pomoći Grada Svetog Ivana Zeline, sponzora i Hokej kluba Zelina.

U Svetom Ivanu Zelini od 1. do 6. srpnja održat će se turnir prve runde Svjetske lige hokejaša. Na turniru će igrati hokejaši na travi iz Rusije, Švicarske, Bugarske, Turske i Hrvatske.
Natjecanje će se održati na novom terenu s umjetnom travom u sklopu SRC Sveti Ivan Zelina.

Bas Maarten Bogaard, nizozemski je trener na klupi Hrvatske. On je uz naše reprezentativce bio i prošle godine kada su ostvarili veliki uspjeh ulaskom u drugi razred eurohokeja.

- Od ovog turnira očekujem napredak, kvalitetniju igru nego prošle godine. Momčad je dobro pripremljena, željna je uspjeha. Idemo u svakoj utakmici na pobjedu. Hoće li to tako i biti, vidjet ćemo. Siguran sam da ćemo gledati vrhunski hokej.

Damir Hrupec, predsjednik Hrvatskog hokejskog savez kazao je malo o pripremama i igralištu.

- Turnir će se igrati na novom igralištu s umjetnom travom i njegova izgradnja ne bi bila moguća bez velike pomoći Grada Svetog Ivana Zeline, sponzora i Hokej kluba Zelina. Sve će biti spremno za početak Svjetske lige i to nam je test za buduća natjecanja koja će se održavati u Hrvatskoj. S ovog turnira dvije reprezentacije idu u drugi krug na turnir u Južnoj Africi (ožujak 2015.), nadamo se da će se Hrvatska uspjeti kvalificirati.

Hrvoje Koščec, gradonačelnik Sv. I. Zeline i predsjednik Organizacijskog odbora turnira ponosan je na učinjeno i jedva čeka veliki događaj.

- Za Sveti Ivan Zelinu ovo je važan događaj zbog promocije hokejskog sporta, koji u našem gradu ima dugogodišnju tradiciju, ali i prilika da se kroz ovo događanje na međunarodnoj razini predstave turistički, kulturni, gospodarski i drugi potencijali ovog kraja. Nakon uspješne organizacije Europskog dvoranskog prvenstva u siječnju 2014. godine, veselimo se novom velikom međunarodnom hokejskom događaju. Vjerujem da će svi gosti uživati u našem gradu i na prostoru SRC Sveti Ivan Zelina koji s novim hokejskim terenom dobiva još više na važnosti.

Raspored utakmica, utorak 1. srpnja: Švicarska – Bugarska (16.15), Hrvatska – Turska (18.30), srijeda 2. srpnja: Rusija – Bugarska (16.15), Švicarska – Turska (18.30), četvrtak 3. srpnja: Švicarska – Rusija (16.15), Hrvatska – Bugarska (18.30), subota 5. srpnja: Rusija – Turska (16.15), Hrvatska – Švicarska (18.30), nedjelja 6. srpnja: Turska – Bugarska (16.15), Hrvatska – Rusija (18.30).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije