Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNO I NEGATIVNO

U Superligu žele svi Talijani i Zvezda, ali su ju neki velikani već sad javno odbili

Serie A - Inter Milan v AC Milan
Daniele Mascolo/REUTERS
21.12.2023.
u 14:29

Mnogi klubovi su se i usprotivili sudjelovanjem u Superligi nakon današnjih novosti s Europskog suda. Velikani poput Bayerna, Manchester Uniteda i Seville jasno su naglasili da neće biti sudionici tog natjecanja

Današnja vijest o presudi Europskog suda pravde u Luksemburgu, kojom je Superliga, koncept nogometnog europskog natjecanja za elitu, dobila svoja prava nad Fifom i Uefom, odjeknula je nogometnim svijetom.

Sad su u Superligi toliko sigurni u osnivanje natjecanja da je već objavljen i detaljan format te način funckioniranja natjecanja nakon osnivanja za koje očekuje da će se dogoditi bez ikakvih problema.

Uz već poznate zagovarače i začetnike, Barcelonu i Real Madrid, želju za sudjelovanjem u Superligi izrazili su svi klubovi talijanske Serie A, PSV i Feyenoord iz Nizozemske, Benfica i Porto iz Portugala, Anderlecht iz Belgije te Crvena zvezda iz Srbije.

Međutim, mnogi klubovi su se i usprotivili sudjelovanjem u Superligi nakon današnjih novosti s Europskog suda. Velikani poput Bayerna, Manchester Uniteda PSG-a, Atletico Madrida, Borussije Dortmund, Seville, Villarreala i Valencije jasno su naglasili da neće biti sudionici tog natjecanja.

- Jasno je da je Bayern zatvorio vrata Superligi. Takvo bi natjecanje predstavljalo napad na važnost domaćih natjecanja te europski nogomet kao cjelinu - izjavio je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dressen.

- Naša pozicija se nije promijenila. Ostajemo predani nastupima u Uefinim natjecanjima te suradnji s Uefom, Premier ligom i pripadajućim klubovima - priopćili su iz Manchester Uniteda.

 

Komentara 5

DU
Deleted user
17:27 21.12.2023.

A, gdje je drugi komentar? Ili sam se možda zabrojao...?

GO
Gof33
17:51 21.12.2023.

Para vrti gde burgije ne može, rekli bi komšije. Real i Barcelona, da im je platiti poreze na prihode te na plaće igrača kao što to moraju Njemci, Englezi i Francuzi, te da bez dugova ne smiju dobiti licencu nikad ništa ne bi osvojili i bili bi do sad x puta u stečaju. Sad ima treba Superliga radi supersponzora da se spase, jer je u EU je sve manje i manje prostora za porezno muljanje a toliko novaca kao investitori u Man City i PSG nemaju, a nemaju ni zdrav novac kao Bayern. Neka osnuju svoju ligu ako misle, ali ih UEFA i FIFA trebaju isključiti iz lokalnih takmičenja i svim igračima koji će za te klubove nastupati zabraniti nastupanja na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Avatar Idler
Idler
14:58 21.12.2023.

A kakšne vam veze ma Zvezda sa Superligom...nameštali budeju mreže il napuhivali lopte ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije