Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi s Dinamom

U špici napadač koji još nije postigao prvoligaški prvijenac

15.12.2014., stadion Kranjceviceva, Zagreb - 19. kolo MAXtv Prve lige, NK Zagreb - HNK Rijeka. Bruno Boban.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.02.2016.
u 14:44

– Dosta je izmjena u odnosu na prvi dio sezone, no kakav god bio, Dinamo je uvijek Dinamo. Nećemo se njime zamarati, okrenuti smo sami sebi

Je li vam to što su vas mnogi već otpisali uteg ili rasterećenje uoči nastavka prvenstva?, pitamo Zagrebova trenera Dražena Madunovića.

– Ne obaziremo se na te priče, mi smo jedini koji odlučuju o krajnjem rezultatu. Pa ako su nas neki već otpisali, neka im bude, za nas je to dodatni motiv – kaže skromni, samozatajni Mostarac Madunović, koji je u sezoni 1992./1993. četiri puta nastupio za Dinamo.

Danas je u najtežoj poziciji od svih trenera u HNL-u. Trener je, a nije trener, s obzirom na tutorstvo predsjednika Medića. Ali, ujedinjeni tandem Dražen & Dražen još nije izgubio nadu da će pjesnike iščupati iz crne rupe kakvoj se uoči prvenstva nitko nije nadao.

Naime, Zagreb je prošle sezone nakon 21 utakmice imao čak 26 bodova, a danas ih ima samo devet.

A kako Dinamova igra izgleda iz Madunovićeve perspektive?

– Dosta je izmjena u odnosu na prvi dio sezone, no kakav god bio, Dinamo je uvijek Dinamo. Nećemo se njime zamarati, okrenuti smo sami sebi. Zadržali smo sve igrače i nadam se da ćemo igrati bolje. Važan nam je svaki gol, svaki bod, ali i dobra igra koja bi nam dala samopouzdanje – dodaje Madunović.

E, kad je već važan svaki gol, pjesnici bi s time mogli imati problema. Prvi njihov napadač Gabrijel Boban, koji je postigao polovicu Zagrebovih golova u prvom dijelu prvenstva (8 od 16), ozlijeđen je i još neko vrijeme neće moći igrati.

Stoga su Madunović i Medić prisiljeni posegnuti za uslugama Gabrijelova mlađega brata, 23-godišnjeg Brune Bobana, čija napadačka statistika nimalo ne ohrabruje. Naime, Bruno u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni još čeka prvijenac. Ukupno je u prvenstvu i kupu u 17 nastupa na travnjaku proveo 572 minute i nije se u topničkom smislu pomaknuo s mrtve točke. Tko zna, možda mu se posreći baš protiv Dinama...

– Bruno se nametnuo ponašanjem i pristupom, osjetio je svoju šansu i objeručke je prihvatio – pohvalio je svoga napadača trener Madunović.

Zagreb je samo sedam puta pobijedio plave u 63 međusobna ogleda u PHNL-u, posljednji put 25. studenoga 2012., kada je Ćiro pobijedio Antu Čačića, kojega je Mamić nakon toga smijenio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije