Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

U posljednjem kolu Lige prvaka tri kluba iz skupine smrti bore se za prolazak u osminu finala

Champions League - Group F - Borussia Dortmund v Newcastle United
Wolfgang Rattay/REUTERS
13.12.2023.
u 07:00

PSG, Newcastle i Milan bore se za prolazak u skupini F, a Porto i Šahtar u skupini H

Ususret drugom danu posljednjeg, šestog kola grupne faze nogometne Lige prvaka preostala su još samo dva mjesta za osminu finala. Najzanimljivije će definitivno biti u skupini F, koja je opravdala epitet 'skupine smrti', budući da se u posljednjem kolu tri momčadi bore za jedno mjesto koje vodi u osminu finala. Jedina momčad koja je osigurala prolazak dalje iz te skupine, Borussia Dortmund (10 bodova), na svojoj će Signal Iduni ugostiti drugoplasiranu momčad skupine, PSG.

Parižani su trenutačno na sedam bodova, no ako u Dortmundu izgube mogao bi ih preteći pobjednik iz druge utakmice ove skupine. U tom drugom dvoboju na St. James Parku sastaju se Newcastle i Milan, a obje momčadi uoči susreta na kontu imaju po pet bodova te remi nijedne neće zanimati, budući da bi sigurno izbacio i jednu i drugu momčad. Za drugo preostalo mjesto u osmini finala u izravnom će se srazu u Portugalu suočiti Porto i Šahtar, čiju momčad vodi hrvatski trener Marino Pušić.

VEZANI ČLANCI:

Obje momčadi imaju devet bodova, a Portu igraju i pobjeda i remi (bolji međusobni omjer), dok ukrajinski klub jedino pobjedom prolazi dalje. U drugom se dvoboju te skupine u revijalnom tonu sastaju posljednja i prva momčad skupine, Royal Antwerp i Barcelona.

U preostale dvije skupine sve su pozicije jasne. U skupini E Atletico i Lazio prošli su dalje, Feyenoord ide u Europsku ligu te Celtic ispada, dok su u skupini G Man. City i Leipzig prošli dalje, Young Boysi idu u Europsku ligu, a Crvena zvezda je ispala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije