Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KORONI

U ovoj državi liga nije stala: 'Svi se bojimo, nije nam jasno zašto uopće igramo'

lopta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.04.2020.
u 11:10

- Svi u Europi su zaustavili nogomet. Igrači u najjačim ligama imaju ogromna primanja, ali sve je zaustavljeno. Ne razumijem zašto se to ne napravi i ovdje.

Shvatili su svi da pandemija koronavirusa nije šala, zato su i stopirana sva natjecanja i nogometne lige, jedino se igra ona u Bjelorusiji. Tamošnja vlada nije željela uvesti toliko žestoke mjere koje bi zaustavile normalan život.

Stoga su se Bjelorusi našli u situaciji u kojoj nisu bili nikada - imaju ogroman interes za TV prava utakmica njihove lige. Ljubitelji nogometa gledali bi bilo što, a trenutačno mogu samo bjelorusku ligu. No, igračima se takvo što ne sviđa, boje se za svoje zdravlje, za svoje obitelji. O svemu je govorio brazilski igrač Danilo Sousa Campos koji nastupa u dresu Dinama iz Minska.

- Svi u Europi su zaustavili nogomet. Igrači u najjačim ligama imaju ogromna primanja, ali sve je zaustavljeno. Ne razumijem zašto se to ne napravi i ovdje. Moramo pratiti što svi rade, a ne ići na svoju ruku. Normalno da smo svi nervozni i da se bojimo jer ne znate što se sutra može dogoditi. Danas svi rade, a sutra nitko ne zna što može biti. Može se dogoditi situacija kao u Rusiji gdje nitko ne smije izaći na ulicu. Dva tjedna se priča da će se liga zaustaviti, ali uvijek se nađe neki izgovor jer potpisuju se TV prava. Svi vidimo što se događa u svijetu i bojimo se za svoje obitelji. Trudim se zaštititi što više mogu i izbjegavam kontakte, ali na utakmicama je to nemoguće. Nadam se samo da nećemo žestoko platiti zbog svega ovoga - rekao je.

Njegov Dinamo bi sljedeću utakmicu trebao igrati u četvrtom kolu prvenstva u subotu 11. travnja, kada će gostovati kod Gorodeje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije