Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tenis

U nedjelju počinje 17. Zagreb Ladies Open: U Maksimiru sve najbolje Hrvatice, osim Vekić i Martić

storyeditor/2023-03-15/PXL_121122_96851142.jpg
Nel Pavletić/Pixsell
06.05.2023.
u 20:20

Prilika je to za ljubitelje tenisa da na djelu vide mnoge od naših tenisačica i da ih podrže, posebno stoga što je ulazak besplatan.

Nedjeljnim kvalifikacijskim susretima na terenima TC Maksimir na Ravnicama započet će 17. Zagreb Ladies Open, jedini profesionalni teniski turnir u Zagrebu (muški Challenger je otkazan) i najjači ženski turnir u Hrvatskoj. Popis prijavljenih igračica prilično je respektabilan, predvode ga Francuskinja Diane Parry, 109. tenisačica svijeta, i Amerikanka Emma Navarro (121.), a na njemu su i Mađarica Réka-Luca Jani, lanjska finalistica ovog turnira, Ruskinja Jekaterina Makarova, nekad prva tenisačica svijeta u parovima (i osma u singlu) i mnoge druge.

Najmanje 11 Hrvatica

Hrvatske snage predvodit će Tara Würth (145.) i Ana Konjuh (165) i zasad su samo one u glavnom turniru, no mladi i poduzetni direktor Emir Aliti neće škrtariti s pozivnicama kad su u pitanju hrvatske tenisačice...

– Sve pozivnice ići će hrvatskim igračicama, tako da ja očekujem da će u kvalifikacijama i glavnom turniru nastupiti najmanje 11 naših cura. A to su, osim spomenutih Würth i Konjuh, sljedećih devet: Antonia Ružić, Petra Marčinko, Tena Lukas, Lucija Ćirić Bagarić, Dora Mišković, Ria Derniković, Nora Knežević, Jana Fett i Iva Primorac. Dakle, sve najbolje osim Donne Vekić i Petre Martić – kazao je Aliti na konferenciji za novinare uoči turnira.

Na njoj je jedan od gostiju bio i Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade u Gradu Zagrebu, koji je napomenuo:

– Zagreb Ladies Open je već turnir s velikom tradicijom, svake godine je sve bolji i jači i nadam se da će u budućnosti prerasti u nešto veće.

Besplatno na sjajan tenis

No, direktor Aliti istaknuo je da je u ovom trenutku turnir s nagradnim fondom od 60.000 USD najprikladniji za naše tenisačice, jedan je od najjačih u toj kategoriji i iz ITF-a stižu poruke da ga svakako treba zadržati. Tako će, nadamo se i biti, a Ana Konjuh iz iskustva zna koliko je on važan za hrvatski ženski tenis.

– Ovaj turnir velika je prilika za sve naše mlade igračice. Nije lako probiti se u svjetsku elitu, ali to je puno lakše na domaćem turniru i uz podršku domaće publike. Meni je puno pomogao, i na početku i na mom povratničkom nastupu prije tri godine kada sam ga i osvojila (u finalu je pobijedila Mrdežu – op. a.). Znate i sami da nisam u nekoj velikoj formi, ali volim igrati kod kuće, nastojat ću uživati i dobiti koji meč – najavila je Ana, nekad 20. tenisačica svijeta, koja se nakon brojnih ozljeda sad pokušava vratiti na nekadašnje pozicije.

Prilika je to za ljubitelje tenisa da na djelu vide mnoge od naših tenisačica i da ih podrže, posebno stoga što je ulazak besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije