Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK TRAŽI POBJEDU

U igri nisu samo bodovi i slava, već i premije

NK Osijek
Davor Javorović/VLM
19.09.2009.
u 09:13

Zadru se loše piše – samouvjerno poručuje svlačionica bijelo-plavih koja namjerava nastaviti veliki niz i sjajnu formu potvrditi četvrtom uzastopnom pobjedom.

U igri ovaj puta, međutim, nisu samo novi bodovi i slava, već i premije koje im garantira klupski pravilnik za plasman iznad šestog mjesta, a koje su za ovu generaciju u Gradskom vrtu dosad uglavnom bile nepoznanica.

- Osjeća se dobra atmosfera u svlačionici i klubu nakon velikog niza, ali uvijek je tako kada je rezultat pravi, a Zadar nam je prilika da ga nastavimo i dugotrajnije se zadržimo među prvih šest.

- Ovisimo samo o sebi, a nakon dužeg vremena imamo priliku uzeti i premije zbog čega ne sumnjam da će svi "gristi". Sve je isključivo na nama - kazao je šef struke u Wilsonovoj Tomislav Steinbrückner.

Osijekov strateg će u odnosu na momčad koja je Istri utrpala tri komada napraviti tri korekcije, po jednu u svakoj liniji.

- Iako se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, uvijek može bolje - mišljenja je Steinbrückner.

Ozlijeđenog Luiza na lijevom boku zamijenit će Đikić, mjesto na desnom krilu Vidaković je ustupio povratniku Pavličiću, dok će Miličeviću društvo u napadu umjesto Barišića činiti Nikšić.

Na klupi će ostati i dosad standardni Todorčev, čiju je ulogu razbijača suparničke igre odličnom partijom protiv Istre, "kupio" Hrvoje Kurtović, koji susret s bivšim klubom gleda kao na priliku za, kako kaže, "slatku osvetu".

Presing od starta
- Šest mjeseci sam proveo u Stanovima, ali nismo se rastali na najljepši način, pa ovu utakmicu doživljavam s posebnim motivom. Mi u Gradskom vrtu nećemo više rasipati bodove, napast ćemo ih odmah i uzeti tri boda - zaključio je korektor vezne linije bijelo-plavih.

Ostaje se kod kuće
Ne kriju u Wilsonovoj da su praznovjerni i da su se za novu pobjedu spremni poslužiti i "vračkama". Nije vodoo, nije crna magija, ali je zanimljivost koja zavrjeđuje ostati zabilježena.

Naime, iako je s početkom ove sezone vukovarski hotel Lav predviđen kao karantena bijelo-plavih, od ovog kola on to više nije. Uoči utakmice s Istrom zbog prenatrpanih je soba Osijekova ekspedicija morala ostati kod kuće, pa su igrači iz svojih domova došli u Gradski vrt.

Rezultat - u najboljoj ovosezonskoj utakmici Steinbrücknerov je vrtić ispratio goste sa 3:0. Pobjedničke navike se ne mijenjaju pa je prvi stručnjak u Gradskom vrtu odlučio i uoči Zadra pripremiti svoju momčad u Osijeku nadajući se reprizi i prošlotjedne igre i rezultata.

Osijek (4-1-3-3): Kardum - Ibriks, Vida, Pranjić, Đikić - Kurtović - Pavličić, Jugović, Knežević - Miličević i Nikšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije