Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Utrka Kroz Hrvatsku'

U Hrvatskoj 
će nastupiti biciklistička Liga prvaka

Biciklizam
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.04.2016.
u 08:50

Utrka će se prenositi u čak 90 zemalja na šest kontinenata. Po uzoru na sličnu praksu velikih svjetskih biciklističkih utrka, organizatori utrke svečano će predstavljati svaku etapu.

Ove godine na biciklističku utrku Kroz Hrvatsku, koja starta 19. travnja, dolazi pet najboljih svjetskih momčadi.

– To su momčadi koje imaju obavezu nastupati na najvećim svjetskim utrkama poput Tour de Francea i Giro d’ Italije. Nogometnim rječnikom: prošle godine ugostili smo Europsku ligu, a ove godine Ligu prvaka – istaknuo je Vladimir Miholjević, organizator utrke.

Prijenos u čak 90 zemalja

Utrka će se prenositi u čak 90 zemalja na šest kontinenata. Po uzoru na sličnu praksu velikih svjetskih biciklističkih utrka, organizatori utrke svečano će predstavljati svaku etapu.

– Prošle godine mogli smo svjedočiti prekrasnim kadrovima iz Hrvatske kroz ovaj iznimno vrijedan sportski događaj. Posebno mi je drago što će se ove godine utrka dodatno proširiti na dijelove Slavonije i sjeverne Hrvatske te će se time omogućiti da gledatelji diljem svijeta vide koliko je čitava Hrvatska uistinu lijepa – rekao je Anton Kliman, ministar turizma.

Ove godine utrka će biti produžena za jedan dan, bit će ukupne dužine 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i 10 županija, a etape prolaze kroz više od sto mjesta. Utrku će izravno prenositi HRT i Eurosport.

– Eurosport želi povećati svoj značaj na lokalnom nivou i Tour of Croatia sjajna je prilika u kojoj je prepoznat potencijal Hrvatske, zemlje bogate sportske tradicije i svjetski priznatih vrhunskih sportaša. Drago nam je što će Eurosport kao međunarodni “dom biciklizma” prijenosom Tour of Croatije zadovoljiti navijače i poklonike ovog sporta u 51 zemlji Europe. Uz to, najbolje trenutke utrke podijelit ćemo direktno s našim fanovima na Facebook stranici Eurosport Hrvatske – rekla je Victoria Davies, potpredsjednica i country manager za Discovery i Eurosport CEE.

Poznate su i etape. Početak utrke i grad iz kojeg će ove godine startati utrka jest Osijek iz kojeg se preko Koprivnice i Ludbrega vozi do Varaždina. Nakon tih 230 kilometara cjelokupna organizacija seli se na Plitvička jezera, odakle drugo jutro biciklisti kreću prema Splitu. To je ujedno i najduža etapa ovogodišnje utrke s 240 kilometara. Sljedeći dan je na redu etapa Makarska – Šibenik. U petak, 22. travnja na redu je kraljevska etapa utrke Crikvenica – Vojak na Učki. Novost na ovogodišnjoj utrci je ekipni kronometar koji će biti vožen na dužini od 40 kilometara između Poreča i Umaga, s prolaskom kroz Novigrad. I zadnja etapa kreće iz LifeClass Termi Sv. Martin na Muri, kroz Čakovec, Prelog, Sveti Ivan Zelinu do Zagreba.

Britanci najveće zvijezde

Tko su najveće zvijezde? To su u prvom redu Britanac Mark Cavendish, koji ima 26 etapnih pobjeda na Tour de Franceu; Španjolac Alberto Contador, pobjednik Giro d’Italije prošle godine; Slovak Peter Sagam, aktualni svjetski prvak, Poljak Rafal Majka, treći na utrci kroz Španjolsku prošle godine, Britanac Bradley Wiggins, olimpijski pobjednik i pobjednik Tour de Francea 2012. godine.

>> Vladimir Miholjević: Želimo se etablirati kao posljednji test za 'Giro'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije