Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROMEO JOZAK:

U HNS-u smo ponosni što smo pokrenuli takav projekt

Romeo Jozak
Luka Stanzl/Pixsell
09.01.2014.
u 19:35

- Zimski nogometni kamp HNS-a prerastao je okvire tradicionalnog te postao legendarni nogometni kamp, koji egzistira dugi niz godina - rekao je Jozak.

U Umagu i Rovinju održava se zimski nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, povodom kojega je održana i konferencija za medije.

Pod nadzorom izbornika Luke Pavlovića (U-16) i Mladena Ivančića (U-14 i U-15) te stručnog stožera u kojemu se nalaze i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, direktor razvoja Martin Novoselac i voditelj Komisije za mlade Ivan Bedi, gotovo stotinu mladića u Umagu sudjeluje u zimskom nogometnom kampu.

Pozdrave predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera prenio im je Stjepan Merkaš, član Izvršnog odbora HNS-a, a Romeo Jozak istaknuo je:

- Zimski nogometni kamp HNS-a prerastao je okvire tradicionalnog te postao legendarni nogometni kamp, koji egzistira dugi niz godina. Osim toga, uvijek je vezan na grad Umag, koji nam je postao i partner. Financijska su iskušenja prisutna, ali nadam se da ćemo ostati u Umagu, gdje su uvjeti blizu savršenih.

U Rovinju treniraju dvije mlađe ženske selekcije, pod vodstvom koordinatorice ženskih stručnih stožera i izbornice A reprezentacije, Marije Margarete Damjanović.

- U Rovinju, koji je jednako kvalitetan kao Umag, imamo jako lijepe uvjete. Do sada nije bilo ovakvog okupljanja mladih nogometašica i kamp nam je već u startu uspio. Zadovoljstvo mi je sudjelovati u ovakvom projektu, koji ćemo iskoristiti i za edukaciju. Zadovoljne su i djevojčice i klubovi, kojima se izašlo u susret s financiranjem. Mi imamo problem s većim brojem starijih nogometašica od onih mlađih i moramo pokazati Uefi da se taj postotak kroz četiri godine može promijeniti - ispričala je izbornica Damjanović.

- UEFA i FIFA jako paze na ženske nogometne kampove, a održan je i sastanak ključnih ljudi za razvoj hrvatskog nogometa, šefova nogometnih škola te trenera mlađih kategorija. U HNS-u smo ponosni što smo pokrenuli takav projekt - naglasio je Jozak.

Direktor reprezentacija Zorislav Srebrić podsjetio je najvažnije događaje iz povijesti te zaključio:

- U Istri je, pogotovo u zadnjih deset godina, poboljšana infrastruktura te se nadam da će se nastaviti s ulaganjima u ove objekte i ljude, što će biti poziv ne samo hrvatskom, već i inozemnom sportu. U Umagu srdačno dočekuju sve sportaše, pa tako i nogometaše.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese svima je zaželio dobrodošlicu:

- Želja nam je da sinergijski radimo i dođemo do kvalitete. Grad Umag će izgraditi do iduće godine kampus s pet nogometnih igrališta, a dugoročno planiramo i natkriveno igralište, odnosno polivalentnu dvoranu. Čast nam je da HNS bude smješten u gradu Umagu. Spoj turizma i sporta je savršen, a nadam se da ćemo povjerenje HNS-a opravdati i u budućnosti.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
mojazemlja
21:00 09.01.2014.

lap-top trener

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije