Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNOST MILIJUN KUNA

U Čakovcu otvoreni novi natkriveni teniski tereni

Otvorenje natkrivenih teniskih terena u sklopu budućeg Tenis centra Čakovec
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
01.02.2021.
u 19:36

Video porukom iz Australije otvaranje terena pozdravili su naši najbolji tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač u ponedjeljak na na prigodnoj svečanosti, uz poštivanje epidemioloških mjera, otvorio dva natkrivena teniska terena s tvrdom podlogom.

Dva igrališta s tvrdom podlogom su natkrivena samonosivim balonom, a nalaze se na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Mladost, gdje će niknuti novi Regionalni teniski centar vrijednosti 20 milijuna kuna, kojem do završetka predstoje još dvije faze izgradnje.

Tom prigodom gradonačelnik Kovač je rekao kako se ovime otvara nova stranica u stoljetnoj čakovečkoj teniskoj povijesti.

"Osim masovnošću, možemo se pohvaliti zavidnim rezultatima koje postižu članovi klubova, kao i uspješnom organizacijom brojnih međunarodnih turnira, posebice u mlađim kategorijama", istaknuo je Kovač.

Govoreći kako zbog pandemije Covida-19 Čakovec nije mogao u potpunosti održati planirane događaje i manifestaicije u 2020., kada je bio Europski grad sporta, poručio je da se od infrastrukturnih planova nije odustalo.

"Zbog svoje tradicije, uspjeha i masovnosti, tenisači ove terene, ali i budući Regionalni društveni teniski centar Čakovec, svakako zaslužuju", izjavio je čakovečki gradonačelnik.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i športa Tomislav Družak je rekao da su ovi tereni, ali i ostali sportski objekti u blizini, primjer drugima u Hrvatskoj te je najavio pomoć u realizaciji daljnjih planova oko teniskog centra. Investiciju su pozdravili i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, kao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Video porukom iz Australije otvaranje terena pozdravili su naši najbolji tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić.

Novootvorena dva terena izgrađena su u suradnji Grada Čakovca, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog teniskog saveza i Teniskog kluba "Franjo Punčec" iz Čakovca. Vrijednost ove prve faze investicije je oko milijun kuna, a Grad Čakovec iz proračuna je osigurao oko polovicu te vrijednosti.

Terene su simbolično "krstili" mladi tenisači, najbolja europska juniorka Antonia Ružić i državni reprezentativac Noa Levak, oboje članovi TK "Franjo Punčec".

I predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić pozdravila je prvi korak prema povratku profesionalnih turnira u Čakovec.

"Iznimno sam sretna i ponosna što se ovaj centar otvara baš u Čakovcu, ovo je stvarno veliki iskorak za razvoj tenisa u ovoj regiji. Bez dobre teniske infrastrukture vrlo je teško raditi na budućnosti i stvarati rezultate.Veselimo se povratku profesionalnih tenisača te futuresa i challengera u Čakovec koji sa svojom tradicijom to svakako zaslužuje."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije