Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
74. IZDANJE

U Areni otvoreno EP u hrvanju: Trudimo se da ovo bude najbolje prvenstvo ikada

Zagreb: Svečano otvorenje Europskog  prvenstva u hrvanju
Igor Soban/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.04.2023.
u 19:15

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja koji će se nadmetati u slobodnom stilu, te grčko rimskom stilu hrvanja, među kojima i 13 hrvatskih predstavnika

U zagrebačkoj Areni otvoreno je 74. izdanje Europskog hrvačkog prvenstva koje se održava u Zagrebu od 17. do 23. travnja.

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja koji će se nadmetati u slobodnom stilu, te grčko rimskom stilu hrvanja, među kojima i 13 hrvatskih predstavnika.

"Ispred nas je veliko, povijesno prvenstvo za naš savez. Ljestvica je podignuta visoko, najviše. Trudimo se da ovo bude najbolje organizirano Europsko prvenstvo ikada," kazao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Predsjednik Međunarodne hrvačke federacije (UWW) Nenad Lalović je naglasio kako je ovo EP kruna u dosadašnjoj organizaciji brojnih hrvačkih natjecanja u "Lijepoj našoj".

"Ovo je veliki događaj, prvi korak prema Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je u posljednjem desetljeću napravila veliki posao u organizaciji brojnih hrvatskih natjecanja, a ovo EP je kruna za sve učinjeno," kazao je Lalović.

"Hrvatska je zemlja sporta i sjajnih sportskih rezultata. Vjerujem kako je i ispred hrvatskog hrvanja sjajna budućnost," dodao je Lalović proglasivši EP otvorenim.

Prisutnima se obratila i ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac.

"Veseli me što je naša zemlja domaćin još jednog velikog sportskog događaja, što ćemo ovoga tjedna u Zagrebu ugostiti najbolje europske hrvače i hrvačice. Ovoga tjedna u Hrvatsku dolaze i najbolji relijaše svijeta. U posljednjih pet godina Hrvatska je ugostila više od 100 velikih sportskih manifestacija što samo potvrđuje kako je Hrvatska zemlja sporta i sportaša."

17.04.2023., Arena, Zagreb - Svecano otvorenje Europskog prvenstva u hrvanju. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U ime Grada Zagreba dobrodošlicu i što bolje rezultate poželio je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Prva tri dana natjecanja na rasporedu je slobodno hrvanje, od srijede do petka borit će se žene, a od 21. do 23. travnja na rasporedu je grčko rimski stil.

Prvog dana natjecanja nastupio je jedan hrvatski predstavnik, Kreško Škugor u kategoriji do 79 kg u slobodnom stilu, no izgubio je u prvoj rundi kvalifikacija od bivšeg svjetskog prvaka Rusa Hetika Cobolova koji od 2021. nastupa za Srbiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije